Spytklat kan fælde Hedegaards overfaldsmand


Arkivfoto


En spytklat på jorden, hvor Lars Hedegaard for et år siden kom i håndgemæng med en ukendt attentatmand, kan ende med at være det afgørende bevis mod gerningsmanden, som endnu er uden for politiets rækkevidde.

LÆS OGSÅ: Islam-kritiker forsøgt likvideret
– Vi har en ren dna-profil fra en spytklat, som er fundet ved gerningsstedet, men der er ikke et match i registret. Det er mit håb, at det stammer fra gerningsmanden, siger chef for personfarlig kriminalitet i København, Jens Møller, til Ritzau.

– Vi har brugt året siden attentatet til at efterforske i alle tænkelige retninger. Det har ikke givet direkte resultat, men vi har ikke lukket sagen, og vi vender fortsat hver en sten, siger Jens Møller.

LÆS OGSÅ: Drabsforsøg på islamkritiker: Kender du til denne bil?
En mørkeblå VW-varebil er et af efterforskernes vigtigste spor. Den kan være brugt af gerningsmanden i forbindelse med angrebet. Varebilens tidligere ejer har forklaret, at han solgte den 2. februar gennem Den Blå Avis.

Køberen underskrev sig på slutsedlen som “Mohammed Issa”, der tilsyneladende er et falsk navn. Han opgav adressen Murciagade 14, 1.th., 2300 København S. Denne adresse eksisterer imidlertid ikke.

Sælgeren har beskrevet køberen af bilen som en mand på 25-35 år, 175-180 centimeter høj og almindelig af bygning. Han har en smal, spids næse og kraftige øjenbryn.

Han beskrives som værende af anden etnisk herkomst end dansk, men han talte flydende dansk.

/ritzau/