Se tv-studiet som sprængte Eurovision-budgettet

Når Eurovision bliver skudt i gang mandag, så er budgettet overskredet med et tocifret millionbeløb.

Like localeyes.dk på Facebook

I marts blev der bevilget 13 millioner kroner ekstra, og nu mangler der, ifølge et notat MetroXpress har fået fingrene i, 22,8 millioner kroner.

Derfor kræver Venstre i Københavns Kommune nu en uvildig undersøgelse af Eurovision-budgettet.

– Vi har ikke kunnet få reelle svar på, hvad de mange penge præcist skal bruges til, og der har fra starten af været et meget lemfældigt forhold til budgetteringen. Vi kræver derfor en uvildig undersøgelse af hele forløbet omkring Eurovision, siger Jens-Kristian Lütken, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre.

I marts stemte Venstre nej til ekstrabevillingen på 13 millioner kroner.

– Vi vil ikke være med til, at man kommer i sidste øjeblik og beder om ekstra penge. Det skulle man have gjort, da man lavede budgettet. De penge, som man beder om, er til ting, man kunne have forudset, siger Jens-Kristian Lütken.

Det oprindelige budget lød på knap 31 millioner kroner, men ifølge MetroXpress kommer det internationale melodi grand prix nu til at koste mindst 73 millioner kroner.

Ifølge Jens-Kristian Lütken, så skal undersøgelsen ikke kun bruges til at finde hoved og hale i Eurovision-budgettet. Undersøgelsen skal også bruges fremadrettet.

– København har jo en ambition om at tiltrække store arrangementer til byen. Så jeg håber, man kan lære noget af det her, så vi kan tilrettelægge det bedre en anden gang. Derfor er der brug for en undersøgelse af hele forløbet, forklarer han.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, har ikke ønsket at kommentere sagen og henviser til, at projektgruppen ESC 2014 ligger under Region Hovedstaden.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq