Nyindkøbt Mercedes udbrændte i indkørslen

Et par nåede kun at nyde deres nye Mercedes E 320 CDI med automatgear i få dage, idet bilen udbrændte natten til søndag ved 2-tiden.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Natten til søndag blev brandfolkene i Gilleleje blev revet ud af dynerne og sendt af sted på en melding om ild i en container på Bygaden.

Uheldigvis var der ikke tale om ild i en container, det var derimod en seks år gammel Mercedes som der stod i flammer i en indkørsel. Et yngre par havde erhvervet bilen for få dage siden, og derved ikke nået at rulle mange kilometer i bilen før den gik op i røg.

Ifølge en række sider på internettet ligger bilens værdi oppe i området mellem 190.000 og 250.000 kroner, for den nu totalt ødelagte Mercedes personbil.

Bilen brændte kraftigt, da brandkøretøjerne ankom til stedet, og ilden havde fået lov til at hærge så længe at der var brændt hul gennem bilens motorhjelm, som er aluminium og ikke jern.

Røgdykkerne fik hurtigt nedkæmpet branden, mens det blev en mildt sag besværlig opgave at få åbnet motorhjelmen på den udbrændte bil. Samtlige ledninger og kabler til åbning af motorhjelmen var ødelagt i branden, og trods hullet i motorhjelmen så forblev hjelmen lukket.

Brandfolkene endte med at slå motorhjelmen i stykker med brandøkser for at få slukket ilden helt. Efterfølgende måtte den brækkes fra hinanden, og en boltsaks benyttes til at klippe låsene over i motorrummet.

Skaderne på bilen er så omfattende at den aldrig kommer ud at køre igen efter nattens brand. Flammerne fik heldigvis ikke bredt sig til huset, som var blot få meter fra den brændende bil.

Umiddelbart er der intet som tyder på andet end en elektrisk kortslutning som brandårsag. Politiets brandteknikere skal nu kigge nærmere på bilen.