Skud mod tatovør-butik i Køge: Sagen starter i dag

En 16-årig dreng og en 24-årig ung mand er anklaget for, at have skudt mod en tatovør-butik i Køge d.2 februar sidste år. Sagen mod dem starter i dag, mandag.

LÆS OGSÅ: Skyderi i Køge

Ifølge politiet var der to om selve skyderiet – den nu 16-årige og en dreng, der på daværende tidspunkt kun var 14 år gammel.

LÆS OGSÅ: 14-årig dreng skød mod rockere i Køge

Den 24-årige var ifølge anklageskriftet manden, de sendte de to drenge af sted for at skyde mod butikken. Motivet menes at være hævn i en kort, men heftig bandekonflikt i Køge.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

De tiltalte, der begge har indvandrerbaggrund, nægter sig skyldige i sigtelserne.

Den 6. februar 2013 blev der skudt flere skud mod tatovøren, ‘State of Grace’ på Nørre Boulevard i Køge. Inde i butikken opholdte der sig fire personer. Nogle af dem havede tilknytning til Bandidos. Ingen blev ramt ved skyderiet.

En af kuglerne gik ind gennem et vinduet til lejligheden ovenover tatovør-butikken.

Anklagemyndigheden hævder, at skuddene blev affyret som led i en konflikt mellem Black Cobra og Bandidos. Og de to drenge gik i aktion på ordre eller opfordring fra den 24-årige, der også gav våbnet – en revolver – til drengene, påstår anklagemyndigheden, skriver ekstrabladet.dk

Skyderiet kom få dage efter, at den 24-årig blev overfaldet i en slikbutik i Køge af to prøvemedlemmer i Bandidos. I følge kilder var den 24-årig mand en ledende skikkelse i Black Cobra, skriver ekstrabladet.dk. Skyderiet var sandsynligvis en hævn for dette overfald.

Striden var personligt. Det ene prøvemedlem fra Bandidos og Black Cobra-lederen havde et personligt udestående. Prøvemedlemmet fra Bandidos har tidligere været del af grupperingen Bloodz, der også holder til i Køge. De har også været i konflikt med Black Cobra.

Sagen mod den 16-årig dreng og 24-årig mand starter i dag, mandag i retten i Glostrup.