10 anholdt for gaderøverier og vold i København


Arkivfoto

Fredag den 24. januar 2013 i tidsrummet fra kl. 7.00 til 8.00 gennemførte Københavns Politi en koordineret aktion mod personer, der er mistænkt for at stå bag en række gaderøverier i København. Under aktionen blev 10 unge mænd/drenge anholdt. De anholdte er alle mellem 13 og 16 år og svarer til den typiske profil af gerningsmænd, som Københavns Politi tidligere har offentliggjort.

Like localeyes.dk på Facebook

Persongruppen, der er efterforsket imod, har efter politiets vurdering i forening udøvet særlige farlige gaderøverier ved trussel med knive, slagvåben, slag og spark.

Aktuelt sigtes gruppen for ni gaderøverier og tre voldssager. Gruppen sigtes for at røve smartphones og punge fra de forurettede. Nogle af de anholdte fremstilles i Københavns Byrets Afdeling for Grundlovsforhør senere i dag fredag med begæring om varetægtsfængsling. Fra anklagemyndighedens side vil der blive begæret lukkede døre.

- Der forestår yderligere efterforskning i sagen, men vi forventer, at der vil komme yderligere sigtelser, siger politiinspektør Jan Bjørn, leder af Station City, Københavns Politi.

- Gaderøverier udgør et alvorligt problem, som kræver en håndfast og umiddelbar indsats fra vores side og fra andre myndigheder. Det sker blandt andet ved, at politiet og de sociale myndigheder opsøger de unge gerningsmænd på bopælen og kontakter deres omgangskreds. Det gælder om at forebygge den slags kriminalitet, for gaderøveri er en alvorlig forseelse, som kan have langsigtede konsekvenser for både offer og gerningsmand, siger Jan Bjørn.

Politiinspektør Jan Bjørn står til rådighed for pressen fredag i tidsrummet mellem kl. 10 og 15. Henvendelse via Kommunikationssektionen på 3521 9260.