Truede med at brænde byen ned – to unge anholdt


Arkivfoto

Retten i Glostrup har netop varetægtsfængslet to unge på 18 og 19 år i 14 dage. Københavns Vestegns Politi sigter dem for at afpresse Hvidovre Kommune.

Like localeyes.dk på Facebook

Afpresningen blev offentliggjort på forsiden af Hvidovre Avis tirsdag den 14. januar. Her truede to unge ifølge avisen med at øve brandstiftelse, hærværk og ballade i Avedøre, hvis ikke Hvidovres kommune og politikere gav dem en klub med inventar.

LÆS OGSÅ: Betjent med lille gul spand slukker brændende barrikader

Efter truslerne har Københavns Vestegns Politi øget sin tilstedeværelse i Avedøre og efterforsket sagen.

LÆS OGSÅ: Politiet fik sten i Vollsmose

Efterforskningen førte torsdag den 16. januar til anholdelse af først en 18-årig mand fra Avedøre og senere en 19-årig mand fra Hvidovre.

LÆS OGSÅ: Beboer på Motalavej: Vi bliver ladt i stikken

Det er alvorligt, når man truer myndigheder og politikere og opskræmmer lokalsamfundet – og vi satte hurtigt kræfter ind i efterforskningen, siger politikommissær Johnny Bonde, Hvidovre Lokalpoliti.

LÆS OGSÅ: Bydel nytårshærget: Påsatte brande og stenkast mod politiet

Lokalpoliti, Hvidovre Kommune og andre gode lokale kræfter arbejder på at gøre Avedøre til et godt sted at bo – og det fortsætter vi med, siger politikommissæren.

Købehavns Vestegns Politi sætter de to mænd i forbindelse med sagen og fremstillede dem i Glostrup Ret med begæring om varetægtsfængsling fredag. De er sigtet efter straffelovens bestemmelser om afpresning, subsidiært ulovlig tvang.

Retten besluttede at varetægtsfængslet begge i 14 dage. De nægter sig skyldige.