Farligt og ulovligt fyrværkeri beslaglagt i Pusherstreet


Arkivfoto


Københavns Politi, Task Force Pusherstreet, har under en aktion rettet mod de organiserede hashhandlere i Pusherstreet her til morgen, fundet en stor mængde meget farlig fyrværkeri.

LÆS OGSÅ: Gadekampe på Christiania

Igennem den seneste måneds tid har der været flere hændelser af graffitihærværk, stenkast mod bybusser og politibiler samt flere tilfælde af kanonslag kastet mod politiet i området omkring Christiania.

LÆS OGSÅ: Politiet fandt knive og økser i Pusherstreet

Så sent som her i den forgangne weekend blev der fredag kastet kanonslag efter politiet, og om lørdagen måtte militære ammunitions ryddere tilkaldes for at fjerne et stort kanonslag, der ikke var detoneret. Kanonslaget som ikke var detoneret blev fundet ude foran børnehaven og ældreboligerne ved Voldboligerne.

LÆS OGSÅ: Flere anholdte under dramatisk politiaktion

Baseret på ovennævnte og tidligere beslaglæggelser af kanonslag , har Københavns Politi her til morgen foretaget ransagning af nogle lokaliteter i området omkring Pusherstreet. Ransagningsaktionen havde til formål at få fjernet eventuelt ulovligt og farligt fyrværkeri.

LÆS OGSÅ: Politiet måtte anvende tåregas på Christiania

“Under dagens aktion blev der fundet 193 kanonslag, 12 såkaldte krysantemumbomber i forskellig størrelse samt, 42 nødblus og 3 stk. røggranater. Derudover blev der fundet peberspray, CS-gas og 3 skudsikre veste. Ingen personer er anholdt i relation til fund af fyrværkeri.” udtaler politikommissær Steffen Thaaning Steffensen

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Til sammenligning kan oplyses, at Københavns Politi i 2013 samlet har beslaglagt 191 kanonslag og krysantemumbomber i området omkring Pusherstreet.

Der er tale om farlig fyrværkeri, som ved detonation i nærheden af mennesker kan have en stor skadevirkende og endda livsfarlig effekt.

“Københavns Politi ser med stor bekymring på, at der opbevares en så stor mængde fyrværkeri af denne kaliber i Pusherstreet. Uanset hvad formålet med at opbevare fyrværkeri i Pusherstreet måtte være, så er der en potentiel stor fare for både mennesker og naturligvis også for bygninger.” udtaler politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Der blev ved dagens aktion endvidere fundet hash, skunk og joints.