Bydel nytårshærget: Påsatte brande og stenkast mod politiet

Politi og brandvæsen blev nytårsnat mødt af stenkastende unge i forbindelse med slukningen af flere påsatte brande i et boligområde i Slagelse.

LÆS OGSÅ: Beboer på Motalavej: Vi bliver ladt i stikken
Og det kommer ikke bag på vagtchef Ehm Christensen fra Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi.

– Det er ved at være en nytårstradition. Fem minutter over midnat begynder det. Der bliver sat ild til containere, biler og skure, og det er der også blevet i nat. Når brandvæsnet så kommer derud under vores beskyttelse, bliver vi mødt af sten og raketter, siger han.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Ved 2-tiden blev den sidste brand i området – Ringparken i den nordlige del af Slagelse – slukket. Det er udsat boligområde, fortæller vagtchefen.

– Der er ved at falde ro på derude. Den gruppe unge, som vi mener står bag balladen, er søgt ind til Slagelse centrum. Og der har vi bedre mulighed for at holde styr på dem end ude i Ringparken med de mange etageejendomme og store grønne områder, siger han.

Det er kun i de tilfælde, hvor der er fare for personer eller større værdier, at brandvæsnet overhovedet bevæger sig ind i boligområdet.

– Når der bliver sat i ild i biler, kan det hurtigt sprede sig til andre køretøjer, forklarer vagtchefen.

Ingen er blevet er anholdt i boligområdet under nattens uroligheder.

– Vi kan jage rundt med dem, men det er stort set umuligt at få fat i dem. Og af hensyn til de mange andre personer, der er udenfor nytårsaften, er det for farligt at sætte politihunde ind, siger Ehm Christensen.

En politimand har været skadestuen efter balladen.

– Men der var så travlt, at han ikke havde tid til at vente på behandling. Han er tilbage på jobbet, siger vagtchefen.

/ritzau/

Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq