Bil fundet omspændt af flammer – formentlig stjålet

En Toyota Dyna blev tirsdag aften fundet omspændt af flammer af et forbipasserende kærestepar på Kirkevej i Græsted. Bilen udbrændte totalt.

Brandfolkene fra Helsinge måtte lade den lune dyne vente lidt, da der kl. 22.42 blev slået alarm om ild i en bil på Kirkevej, ud for Nordic Park.

Nordic Parks vagt havde kort forinden bemærket, at der foregik et eller andet på overvågningen, men kunne ikke se, hvad det var. Alarmen om ild i bil indløb først fra en forbipasserende bilist få minutter før vagtmanden ankom til Nordic Park.

Det var et ungt kærestepar som var kommet fra Blistrup i retning mod Rågeleje ad Kirkevej, som fik øje på den brændende bil. Mens de unge mennesker fik slået alarm til 112, eksploderede et af dækkene på varebilen med et højt brag.

Det unge par fandt bilen holdende inde i vejsiden med døren i førersiden stående åben. Der var ingen andre personer på stedet, så hvor bilens fører befandt sig er endnu ukendt. Umiddelbart formodes det, at der er tale om en stjålet bil.

Brandfolkene fik hurtigt angrebet ilden med to højttryksrør, og efter nogle minutter var ilden slukket.
Bilen stod dog længe og osede, fordi slukningsvandet blev forvandlet til damp på det rødglødende karosseri.

Det eneste, der umiddelbart ikke blev ramt af flammerne var bilens trælad. Hele førerkabinen og motorrummet på den 16 år gamle varebil er fuldstændigt udbrændt.

Brandvæsnets indsatsleder tilkaldte hurtigt politiet, på grund af de mystiske omstændigheder ved bilbranden.

Ingen er formentlig kommet noget til ved branden. Den formodes umiddelbart at være påsat, idet der ikke er fundet nogen fører af varebilen nogen steder i området.