Tv: Her er vraget af den forulykkede helikopter

Vraget af den helikopter, som styrtede ned i farvandet mellem Røsnæs og Samsø fredag d. 5. september, er i dag fredag under gunstige vind- og vejrforhold blevet bjærget fra den position, hvor det allerede på ulykkesdagen blev lokaliseret til.

Like localeyes.dk på Facebook

Fire personer døde i styrtet. Alle fire var fremtrædende erhvervsmænd. Ejeren og den sandsynlige pilot var Michael Henriksen, som var en af Danmarks rigeste mænd.

LÆS OGSÅ: To sjællandske mænd er blandt dræbte i helikopterstyrt
LÆS OGSÅ: Helikopter er styrtet ved Røsnæs: To omkomne
Midt- og Vestsjællands politi og Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane fik assistance fra flådefartøjet ”Rota” med dykkere samt et civilt bjærgningsfartøj med kran til bjærgningen af vraget fra ca. 17 meters vanddybde.

Vraget består primært af et ødelagt hovedskrog og haleroret samt diverse mindre helikopterdele.

Vragdelene skal indledningsvist gennemses af politiets kriminalteknikere, inden vraget fragtes til nærmere undersøgelse hos Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane i et forsøg på at klarlægge årsagen til ulykken.

Politiet vil nu afvente undersøgelsesrapporten fra Havarikommissionen, før politiet afgør, om der skal ske yderligere efterforskning for at klarlægge, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Vragdelene er sejlet ind til Kalundborg Havn hvor de er sat i land.