Ferie udsætter udsmidning af rockere fra hus

En gruppe rockere fra Bandidos kan trods et påbud fra Københavns Kommune alligevel bruge en villa i Vanløse som klubhus i det nye år.
LÆS OGSÅ: 100 år gammel lov kan lukke rockerborg
I hvert fald nogle dage endnu.

Juleferien har sat en midlertidig stopper for politikernes forsøg på at smide rockerne ud af huset, fordi rockerne har klaget over beslutningen til Natur- og Miljøklagenævnet.
LÆS OGSÅ: Demonstration mod Bandidos rockerborg i Vanløse
Og her kan sagen først behandles, når medarbejderne er retur fra juleferien. I første omgang skal det slås fast, om klagen har opsættende virkning, hvilket vil sige, at rockerne ikke kan smides ud af klubhuset, så længe sagen kører.
LÆS OGSÅ: Protester mod rockerborg er ligesom jødeforfølgelsen
Ifølge Københavns Kommunes beslutning skulle rockerne have ryddet huset på Tudskærvej inden 1. januar.
LÆS OGSÅ: Rockerborg skal ryddes inden nytår
– Nu afventer vi Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse. Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt, at rockerne har valgt at tage klagevejen i forhold til kommunen, siger Jakob Hougaard (S).

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– Det er jo af hensyn til naboerne, at kommunen har valgt at de servitutter, der er på ejendommen skal håndhæves, nemlig at husene er til boliger og ikke til klubhuse, fabrikker og andet, siger han.

Hvis klagen får opsættende virkning, kan kommunen først gennemtrumfe udsmidningen, når Natur- og Miljøklagenævnet har taget stilling til sagen. Og så kun hvis nævnet giver kommunen medhold.

Uenighederne om det omstridte klubhus har verseret i flere måneder, og naboer til rockerklubhuset har følt sig chikaneret og truet. Blandt andet har grundejerforeningens formand fået smadret ruder i sine vinduer.

Flere gange har politiet lukket fester i klubhuset, og naboerne har gennem lang tid presset på for at få rockerne ud.

Det er med en næsten 100 år gammel servitut om, at boligen kun må bruges til familiebrug og at brugen ikke må være til gene for naboerne, at politikerne er trådt til.

Ifølge rockernes advokat, Michael Juul Eriksen, afventer man klagenævnets afgørelse. Han oplyser samtidig, at man er parat til at tage sagen videre til domstolene, hvis ikke man får medhold.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq