Lyn satte brand i skole – børn evakueret

Børnene på Sorring Skole ved Gjern blev tirsdag evakueret, da et lyn ved middagstid slog ned i gymnastiksalen og satte taget i brand. Ingen kom til skade ved lynnedslaget og skolen evakuerede straks alle børn til byens idrætshal, STIF-hallen, hvor de afventede afhentning af deres forældre.

LÆS OGSÅ: Superliga-spiller ramt af lyn på Hvidovre stadion
Beredskabsinpektør Morten Corneliussen fra Silkeborg Brand og Redning siger at branden nu er slukket, og at man er i gang med efterslukningen. Der er allerede bestilt et følgeskadebekæmpelsesfirma til at rydde op efter de omfattende skader: Der skal fjernes vand, sod og affald fra branden og slukningsarbejdet.
Han roser skolen for evakueringen af børnene som gik “helt efter bogen.”

LÆS OGSÅ: Lade sat i brand af lynnedslag

Branden blev anmeldt klokken 12.07, fortæller Brand- og Redning Silkeborg, og anmeldelsen lød på, at der var åbne flammer efter et lynnedslag i skolen. Alt disponibelt mandskab blev sendt til skolen.

– Brand i en skole har naturligvis højeste prioritet og derfor sendte man redningsmandskab fra både Silkeborg og Fårvang til branden, oplyser Morten Corneliussen.

LÆS OGSÅ: Se tog blive ramt af lyn
Gymnastiksalen er bygget sammen med resten af skolen, men lynet slog ned i den del af gymnastiksalen, der lå længst væk fra det øvrige bygningskompleks og resten af skolen er derfor ikke blevet beskadiget af branden eller slukningsarbejdet.