Fem unge fængslet for gaderøverier


Video/billede Arkiv.

Tirsdag den 29. oktober 2013 i tidsrummet fra kl. 1040 til 1240 gennemførte Københavns Politi en koordineret aktion, der førte til anholdelse af 5 unge mænd, som mistænkes for at have forøvet gaderøverier på Nørrebro.

De anholdte er alle fra Nørrebro af anden etnisk oprindelse end dansk med tilknytning til Nordafrika, Libanon og Pakistan, men født i Danmark. Der er tale om 2 mænd på 18 år og 3 mænd på 17 år.

”De fem fængslede sigtes alle for fire forhold af gaderøverier, der alle blev forøvet i oktober måned”, fortæller vicepolitikommissær Bo Hass Jensen.

De forurettede i gaderøverierne er unge danske mænd i alderen fra 15 til 25 år, som hver for sig i forbindelse med røveriet blev udsat for vold, trusler med knive eller trusler i øvrigt. De blev typisk frastjålet deres smartphones og deres punge.

”De anholdte er i dag blev fremstillet i Københavns Byrets Afdeling for Grundlovsforhør for lukkede døre, og alle fem blev varetægtsfængslet i 27 dage”, oplyser Bo Hass Jensen, der også oplyser, at der forestår yderligere efterforskning i sagen.

Københavns Politi ser med stor alvor på denne form for kriminalitet, hvorfor der er afsat ressourcer til efterforskning og operativt arbejde i hotspots i hele København med henblik på at forhindre og opklare gaderøverier.