Tysk politi knalder flere østeuropærere med tyvegods fra Danmark


Arkivbilled/video

Tysk politi har anholdt adskillige udlændinge, som alle er sigtede for at have begået tyverier i Danmark. De bliver i løbet af næste uge sendt tilbage til Danmark til retsforfølgelse.

Mandag bliver tre serbere sendt til Danmark. De blev anholdt af tysk politi ved Rostock havn. Det tyske politi fandt cykler stjålet i Danmark i deres Ford Transit.

Tirsdag vil to polske mænd blive udleveret. De blev stoppet af tysk politi på Autobahn 24 med masser af værktøj samt en havetraktor, som var stjålet i Løgumkloster. Der er værdier for mindst 70.000 kr. De er varetægtsfængslet i Danmark in absentia, men vil blive fremstillet, når de kommer til landet i næste uge.

Onsdag er det en litauisk mand, der bliver returneret af tysk politi. Han blev stoppet og anholdt med cykler, der var meldt stjålet i Ålborg, Århus og København. Manden havde i forvejen indrejseforbud i Danmark.

Fredag kommer turen så til yderligere to polske mænd. De blev stoppet, da de kom kørende med en dansk køletrailer på slæb. Det viste sig, at traileren var stjålet fra Dofovej i Vejle og lasten var chokolade for omkring en halv million kroner. Selve traileren har desuden en værdi af omkring 700.000 kr.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at de har et tæt samarbejde med tysk politi omkring efterforskning af omrejsende kriminelle. Samarbejdet er forankret i Udlændingekontrolafdelingen, kaldet UKA i Padborg.