21-årig anholdt for at stikke bandeleder ned


En 21-årig mand fra Nørrebro i København er onsdag formiddag blevet anholdt for en central rolle i knivoverfaldet på en 47-årig mand, der blev livsfarligt kvæstet mandag aften, oplyser Københavns Politi.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Den 47-årige mand blev overfaldet af tre mænd i krydset mellem Borups Allé og Hillerødgade i Nordvestkvarteret i København.
LÆS OGSÅ: Overfaldet med kniv af tre mænd i lyskryds
– Vi formoder, at den 21-årige har haft en central rolle i overfaldet, og vi forventer flere anholdelser i sagen, siger politikommissær Knud Hvass til Ritzau.
LÆS OGSÅ: Offer for knivstikkeri i København er uden for livsfare
Ofret blev blandt andet stukket to gange i benene med en kniv og var i første omgang i livsfare. Den 47-årige er nu uden for livsfare, og han har afgivet forklaring til politiet, efter at han har været på operationsbordet på Rigshospitalet.
LÆS OGSÅ: Knivoffer fra lyskryds var kendt bandeleder
– Anholdelsen sker på baggrund af de afhøringer, som vi har foretaget. Han er sigtet for grov vold, og han vil blive fremstillet i et grundlovsforhør torsdag, fortæller politikommissæren.
LÆS OGSÅ: Knivstikkeri i Københavns Nordvestkvarter
Den 47-årige mand ventede sammen med en kammerat på at få hjælp fra Falck, efter at deres bil var gået i stå, da han pludselig blev angrebet af tre mænd, der kom kørende i en ældre, møgbeskidt bil.

– Vi ser det som et opgør i det kriminelle miljø, som, vi mener, handler om narkotika, siger Knud Hvass.

Overfaldsmændene kørte efter overfaldet ad Borups Allé i retning ud af København.

Politiet har talt med vidner til overfaldet, som blev anmeldt klokken 19.41, og håber på at få flere henvendelser om det grove overfald.

Et par timer efter overfaldet anholdt politiet en ung mand i Tingbjerg-området, som blev sat i forbindelse med overfaldet. Imidlertid viste det sig i løbet af natten, at han formentligt ikke er en af gerningsmændene.

/ritzau/