Han efterlyses for påsat brand på Amalienborg Slotsplads

Københavns Politi efterlyser en person, der er mistænkt for forsætlig brandstiftelse på McDonalds (Kgs. Nytorv) og Amalienborg Slotsplads.
LÆS OGSÅ: Politiet efterlyser brandstifter
Onsdag den 18. september kl. 20.51 indfandt den mistænkte sig i McDonalds-restauranten på Kongens Nytorv 17, hvor han havde en påfaldende adfærd.
LÆS OGSÅ: Satte ild til skilderhus på Amalienborg
Han var alene, opholdt sig i restauranten uden at købe noget, flyttede sig lidt rundt og endte med at sidde i området ud for toilettet bagest i restauranten.

Kl. 21.08 gik han ud på toilettet og forlod toilettet/restauranten kl. 21.12.

Han beskrives som: Mand, mørklødet, kort sort hår, mørk langærmet trøje, kakifarvede bukser med lommer på benene, blå Adidas sko med hvide striber, muligvis model ”Spezial”. Medbragte sort rygsæk med hvid påskrift bag på: ”CRAFT”.

Kl. 21.28 opdagedes en brand, som var anstiftet på gulvet på toilettet.

Lørdag aften den 21. september ca. kl. 19.50 indfandt en person sig på Amalienborg Slotsplads, hvor han opholdt sig nogen tid.

Ca. kl. 20.20 tog han en flaske op fra sin medbragte rygsæk og overhældte noget stof eller papir med væske, der blev antændt og smidt ind i et skilderhus ud for Christian IX’s Palæ, hvorefter han flygtede i retning mod Toldbodgade/Amaliehaven.

– Vi er overbeviste om, at der er tale om en og samme person. Vi ønsker offentlighedens hjælp til at identificere vedkommende, så vi forhåbentlig kan undgå yderligere forsøg på brandstiftelse fra hans side, siger vicepolitikommissær Bertel Hejlesen, Brandsektionen, Københavns Politi.

Københavns Politi kan kontaktes på 114.