Nyt vidne i voldtægtssag i Tusindårsskoven


Politiet på Fyn efterlyser nu tre personer i forbindelse med voldtægten mod en 17-årig pige den 16. august. Voldtægten skete i Tusindårsskoven i forbindelse med et stort MC-træf og fandt sted mellem klokken 22 og 23 om aftenen.
LÆS OGSÅ: Vidner til voldtægt søges
– Vi har fået henvendelse fra et vidne, der så en kvinde og to mænd på stien lige ud for det formodede gerningssted i tidsrummet mellem klokken 22 og 23. Det havde lige regnet, da han så dem. Vidnet stod kun cirka 20 meter fra gerningsstedet, siger vicepolitikommissær Carsten Mogensen.

Det var først efter den massive omtale i medierne af sagen, at vidnet blev opmærksom på, han muligvis havde set noget af betydning for sagen. Han har fortalt politiet, at der tilsyneladende ikke var andre personer på eller ved stien ved gerningsstedet.

Vidnet har forklaret, at han kortvarigt så kvinden og de to mænd. Det var ikke hans indtryk, at de var i selskab med hinanden. Kort efter hørte han et højt skrig eller ”gisp” fra en kvinde og en nærmest rusten eller slidt mandestemme. Stemmerne kom i retning fra det sted, hvor de tre personer havde stået. Men da han kiggede i derhen, var de forsvundet af syne. Vidnet har forklaret, at han ikke kunne forstå, hvad manden sagde.

– Vi tror den kvinde, vidnet så, er identisk med den 17-årige pige, der blev voldtaget. Men vi ved det ikke med sikkerhed. Derfor vil vi gerne høre hvis en anden kvinde eller andre vidner genkender den beskevne kvinde. Vi vil selvfølgelig også meget gerne i kontakt med de to mænd – eller med andre vidner, der genkender dem, siger Carsten Mogensen, som understreger, at de to mænd ikke nødvendigvis er identiske med de to gerningsmænd.

– Vi vil først og fremmest gerne i kontakt med personerne, fordi de kan have gjort vigtige iagttagelser i forbindelse med overgrebet på den unge pige, understreger Carsten Mogensen.

De tre personer, politiet nu efterlyser, har følgende signalement:

Kvinden:
Yngre kvinde, markant lavere end de to mænd, uden overtøj, fremstod som medarbejder på festivalen mere end som festivaldeltager, fordi hun ikke var i ”biker-tøj”.

Mand A:
Mand, 45 – 50 år, ca. 190 – 195 cm høj, forekom ”ranglet” med lange arme og ben og sort eller mørkt kortere hår.

Han var iført en mørk langærmet jakke eller trøje og sort vest med blå aftegninger, muligvis tørklæde omkring halsen (evt. hætte eller kraftig krave), mørke bukser og på fødderne cowboystøvler.

Mand B:
Mand, i 40-erne, ca. 180 cm høj, kraftigt bygget (anslået ca. 100 kg). Han havde lyst stridt hår, der var kort ved ørerne og længere i nakken. Han var iført lys trøje og brun vest, der var muligvis brune striber på trøjen. Han havde mørke bukser på.