Politiet forlænger visitationszone i København

Perioden for den eksisterende visitationszone forlænges, så den er gældende indtil tirsdag den 12. marts 2013 kl. 12.00.
I medfør af lov om politiets virksomhed § 6 traf politidirektøren i Københavns Politi den 14. januar 2013 beslutning om, at politiet i en begrænset periode, kunne foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande, samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område.
 
Perioden for visitationszone er blevet forlænget henholdsvis den 28. januar 2013 samt 12. februar 2013, således den var gældende indtil tirsdag den 26. februar 2013 kl. 1200. Baggrunden for beslutningen om oprettelse af – og forlængelse af perioden for visitationszonen er flere episoder med voldelige konfrontationer, herunder drab, mellem forskellige sjællandske bandegrupperinger, hvorunder der er blevet anvendt stik-, slag- og skydevåben.
 
Det er politiets opfattelse, at der fortsat foreligger en særdeles skærpet trusselsvurdering, hvilket blandt andet ses ved de banderelaterede drabsforsøg, mandag den 18. februar 2013, og tirsdag den 19. februar 2013 i Københavns Vestegns Politikreds, og drab onsdag den 20. februar 2013 i Københavns Politikreds.
I de nævnte tilfælde er der anvendt skydevåben som gerningsvåben.
 
På baggrund af ovenstående vurderes det, at der forsat er forøget risiko for voldelige konfrontationer, hvor våben anvendes, og som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd, og som følge deraf forlænges perioden for den eksisterende visitationszone, så den er gældende indtil tirsdag den 12. marts 2013 kl. 1200.
 
 
Visitationszonens afgrænsning:Jyllingevej ved kommunegrænsen til Rødovre - Sallingvej - Godhåbsvej - Rolighedsvej - HC. Ørstedsvej - Alhambravej - Kingosgade - Vesterbrogade - Bernstorffsgade - Kalvebod Brygge - Christians Brygge - Havnegade - Nyhavn - Bredgade - Grønningen - Oslo Plads - Dag Hammarskjölds Allé - Østerbrogade - Trianglen - Øster Alle - Vibenhus Runddel - Lyngbyvej til kommunegrænsen til Gentofte og videre langs kredsgrænsen til Jyllingevej ved kommunegrænsen til Rødovre.