Den dræbte hashsmugler er nordmand

De tre formodede hashsmuglere er efter alt at dømme norske statsborgere. Der er formentlig tale om tre mænd på henholdsvis 49 år, 36 år og 27 år, men det er endnu ikke bekræftet, da de danske myndigheder fortsat mangler at få fingeraftryk af de norske myndigheder.
Det var netop de norske myndigheder, der underrettede dansk politi om smuglergruppen, som de ville have stoppet i deres forsøg på, at smugle hash fra Danmark til Norge. Det førte til skuddramaet på havnen i Ålbæk i Nordjylland søndag aften.
Her stod Nordjyllands Politi og Politiets Indsatsstyrke, AKS, klar ved havnen, da en formodet smugler kom sejlende ind.
På kajen stod yderligere to formodede gerningsmænd, og da de 250 kilo hash var blevet læsset på båden, satte de tre mænd kurs mod Norge, da de opdagede politiet.
De forsøgte at flygte, men under flugtforsøget i speedbåden døde den 49-årige mand af fire skud i hoved og bryst, da han åbnede ild og skød en betjent fra Politiets Aktionsstyre, AKS, i lysken to gange.
Under skudvekslingen blev den 36-årige mand ramt i brystet, men han er, ligesom AKS-betjenten, nu uden for livsfare og klar til at blive afhøret.
Den tredje mand på 27 år slap uskadt og er blevet afhørt. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør i retten i Hjørring senere på dagen, hvor politiet vil begære lukkede døre.
Politiet beslaglagde 250 kilogram hash