Pistoler og hash beslaglagt nær Pusherstreet

Pressemeddelelse fra Københavns Politi

Københavns Politi, Task Force Pusherstreet, har ved en aktion i morges beslaglagt hash til en samlet anslået salgspris i Pusherstreet på omkring fem mio. kr. Desuden blev fem pistoler beslaglagt – de tre var skarpladte. Tirsdag morgen kl. 05.00 foretog Task Force Pusherstreet og andre enheder fra Københavns Politi en koordineret aktion rettet mod et nærlager på lokaliteten ”Loppen” nær Pusherstreet på Christiania. Under ransagningen beslaglagde Københavns Politi en større mængde hash-produkter samt fem pistoler, hvoraf de tre var skarpladte.
 
– Det er meget bekymrende, at vi fandt fem pistoler. Det viser, at det er meget grove kriminelle, der styrer hash-markedet i og omkring Pusherstreet, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Københavns Politi.
 
I alt beslaglagde Københavns Politi
ca. 72,5 kg hash
ca. 4 kg pot
ca. 18 kg skunk
12.862 stk. joints
ca. 0,5 kg marihuana
9541 kr.
5 pistoler (2 stk. Glock, 1 stk. Heckler og Koch, 1 stk. SigSauer,1 stk. Zastava 45)
1750 stk. ammunition
2 skudsikre veste
35 stk. hjemmelavede kanonslag
12 stk. 2 tommers krysantemum-bomber
 
– Aktionens succes skyldes, at andre enheder i Københavns Politi flot understøtter aktionerne i Task Force Pusherstreet, siger Steffen Thaaning Steffensen.
 
I forbindelse med aktionen blev fem personer tilbageholdt eller anholdt. De blev alle løsladt efterfølgende, da de ikke umiddelbart kunne knyttes til fundene.
 
– Vi er meget tilfredse med beslaget. Nok er mængden af hash ikke voldsom stor i forhold til de mængder, vi anslår bliver indsmuglet til Danmark og hvoraf en del bliver solgt i netop Pusherstreet. Men jeg kan forsikre om, at de kriminelle pushere, der blev ramt af vores aktion i dag, ikke finder beslaget ubetydeligt. Tværtimod. Aktionen rammer dem direkte på pengepungen, for den hash, der er klar til salg i Pusherstreet, er efter vores opfattelse både købt og betalt af pusherne, og et tab på ca. fem millioner kroner kan selvfølgelig mærkes … også blandt de organiserede kriminelle i Pusherstreet, siger Steffen Thanning Steffensen.