ANKE AF FRIFINDELSE: 30-årig mand i retten: Tiltalt for trafikdrab på tre-årig pige på Amager


Arkivfoto

KØBENHAVN:
—-
Opdatering, 18. juni:
Statsadvokaten i København på X den 18. juni:
-Statsadvokaten i København har i dag anket Københavns Byrets dom af 6. juni 2024, hvor en tiltalt blev frifundet for uagtsomt manddrab og vanvidskørsel i forbindelse med påkørsel af en 3-årig pige i Holmbladsgade i december 2023.

—-

Opdatering, 6. juni:
-En 30-årig mand er torsdag blevet frifundet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, skriver KøbenhavnLIV bl.a. torsdag eftermiddag.

Følgende står der bl.a. om dommen på Ekstra Bladet:
-Han har dog erkendt at have kørt med stoffet THC – som er det aktive stof i cannabis – i blodet. Det er han kendt skyldig i.

Manden er desuden blevet frifundet for en anklage om at flygte fra gerningsstedet, skrives der desuden.

—–

Opdatering, 28. maj 2024:
Ritzau (Nyheder.dk) skriver tirsdag formiddag bl.a. følgende:
-En 30-årig mand nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab i en sag om et trafikdrab, der fandt sted på Amager sidste år.

Her blev en treårige pige dræbt i en højresvingsulykke.

Det oplyser mandens forsvarer i Byretten i København.

Manden er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Manden var ifølge anklagemyndigheden påvirket af stoffet THC – som er det aktive stof i cannabis – imens han kørte.

—–

Københavns Politi har kl. 13:34 udsendt en pressemeddelelse med denne tekst:
– Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod en 29-årig mand for uagtsomt manddrab. Manden er tiltalt for i THC-påvirket tilstand at have påkørt en treårig pige og efterfølgende at være kørt væk fra ulykkesstedet.

Tirsdag den 5. december 2023 ca. kl. 17.10 blev en treårig pige påkørt i en højresvingsulykke i T-krydset Holmbladsgade/Hessensgade på Amager. Pigen afgik ved døden kort tid efter.

Den 29-årige mand kørte væk fra ulykkesstedet, men blev kort tid efter ulykken identificeret af politiet. Manden blev anholdt, og ved grundlovsforhør dagen efter i Københavns Byret blev han varetægtsfængslet. Manden er fortsat varetægtsfængslet.

Manden er nu tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, ved at have kørt under påvirkning af det bevidsthedspåvirkende stof THC. Denne del af tiltalen rummer også en række henvisninger til centrale regler i færdselsloven, herunder bl.a. kørsel over fortov uden at holde tilbage for gående og for ikke at have tilpasset hastigheden efter forholdene ved vejkryds. Derudover er han tiltalt for at køre væk fra et færdselsuheld, hvor en person er kommet alvorligt til skade.

"Tiltalepunkterne dækker over et kort og alvorligt hændelsesforløb. Jeg har vurderet, at der foreligger særligt skærpende omstændigheder i forbindelse med trafikdrabet, som dermed omfattes af strafskærpelserne fra 2021 vedrørende vanvidskørsel. Derfor er der grundlag for at rejse tiltale ved nævningeting – hvilket er sædvanlig fremgangsmåde i sager, hvor anklagemyndighedens strafpåstand overstiger fire års fængsel," siger anklager Emilie Jønsson.

Sagen er nu sendt til Københavns Byret, hvor den afventer berammelse.

—–
(Arkivfotos, politi, bilinspektør og NKC i Hessensgade, den 4. december 2023 om aftenen.)

Se også Local Eyes' billeder og video fra gerningsstedet, der er lagt op den 4. december 2023.

(Politiet omtalte, den 4. december 2023, den dræbte pige som en 4-årig pige. I dag omtaler politiet den dræbte pige som en 3-årig pige.)