Vild biljagt i København: Flere politibetjente kvæstet den 22. november 2023


KØBENHAVN:
—–
Opdatering, 25 juni:
Københavns Politis anklagere skriver kl. 09:27, den 25 juni, dette på X:
-En 59-årig tysk mand blev i går idømt en behandlingsdom for særlig hensynsløs kørsel gennem København og Frb. den 22/11 sidste år. Han kørte blandt andet over for rødt lys i flere kryds, og på en lang strækning overtrådte han hastighedsbegrænsningen væsentligt.
-På Valby Langgade kørte han 101 km/t i en 50 km/t-zone, hvilket betegnes som vanvidskørsel. På Jagtvej forsøgte politiet at standse manden, men han påkørte en patruljevogn, som ramte en parkeret bil. Den blev slynget ud på vejen og ramte en anden patruljevogn.
-På Østerbro lykkedes det politiet at standse bilisten, som ud over behandlingsdommen er blevet udvist med indrejseforbud i 12 år og frakendt førerretten i fem et halvt år. Hans østrigsk indregistrerede bil er desuden blevet konfiskeret.

Billeder og -video er fra kort tid efter hændelsen på Jagtvej den 22. november 2023.

—–

Først på natten til onsdag har der været en biljagt i København.

Ifølge Ekstra Bladet er flere betjente lettere kvæstet, og politiet har anholdt en person.
Biljagten startede i Københavns Politikreds kl. 00:40, og sluttede i København kl. 01:07.

På Jagtvej på Nørrebro, omkring Jagtvej 69, er flere biler forulykket, herunder mindst en politibil og mindst en civil bil. Herudover er der skader på tilsyneladende parkerede biler.

Billederne og videoen viser Jagtvej imellem Julius Bloms Gade og Nørrebrogade fra kl. 01:14 og frem. Tilstede her var der tre ambulancer, mindst en akutlæge, mange politibiler, tre brandbiler og to fejeblade fra Falck.