PRM / Uddannelse af ufaglærte: A-kasserne skal tage ansvar

  Pressemeddelelse fra Krifa

  Det er ikke nemt at få job på det danske arbejdsmarked, hvis man ikke har et skolebevis i rygsækken. Og selvom det aldrig er for sent at få en uddannelse, bliver over tredjedelen af de ufaglærte ikke præsenteret for muligheden, når de er til samtale på jobcentret.

  En ærgerlig tendens, mener Søren Fibiger Olesen, der er formand i Krifa.

  – Flere af vores ufaglærte medlemmer oplever, at det at få en uddannelse gør dem mere sikre i deres kompetencer og klæder dem bedre på til de opgaver, de står overfor. Derfor er det ærgerligt, at så mange slet ikke kender til muligheden for uddannelse.

  Papir på evner gennem uddannelsesløft

  Søren Fibiger Olesen mener, at a-kasserne og jobcentrene skal samarbejde for at informere de ufaglærte om deres uddannelsesmuligheder. Fx findes en ordning, der kaldes uddannelsesløft, som giver et ufaglært a-kassemedlem mulighed for at tage en erhvervsuddannelse, mens han eller hun er på dagpenge.

  – Vi har de sidste år haft meget fokus på at vejlede om muligheden for uddannelsesløft. Og det er noget, vores medlemmer glædeligt tager imod. Så meget, at 42 % af alle dem, der er på uddannelsesløft i år, kommer fra os, siger Krifa-formanden.

  A-kasser skal hjælpe til

  Han mener derfor, at a-kasserne også har et ansvar, når det kommer til at give de ufaglærte papir på deres kompetencer.

  – Det skal være en fælles indsats at få folk i arbejde. Både a-kasserne og jobcentrene skal støtte op om at få en god og kvalificeret arbejdsstyrke i Danmark. Også fordi, det gør en stor forskel for det enkelte menneske.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
  https://via.ritzau.dk/release?releaseId=11415822

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **