PRM / Populær restaurantfestival vender tilbage: Spis og støt kampen mod kræft

    Pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse

    Nu kan du snart se frem til at forkæle ganen med gourmetretter og samtidig støtte en god sag. Fra den 3.-11. juni løber restaurantfestivalen Spis & Støt nemlig af stablen – og billetsalget starter den 1. maj kl. 10.

    Vær med, når populære og anmelderroste restauranter landet over som Kokkedal Slot, Mêlée, Köd, Sticks’n’Sushi, Restaurant Bind, Nordatlanten og Restaurant ET inviterer indenfor til en lækker tre-retters menu, som samtidig støtter Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte. Menuen koster 250 kr. (+billetgebyr), og heraf går 40 kr. til det gode formål.

    I år vil også to andre prisklasser være i spil for dem, der ønsker en overdådig gourmetmenu, der støtter endnu mere. Priserne er her 500 og 750 kr. (+ billetgebyr), og man finder bl.a. Michelin-restauranter som Marchal på d’Angleterre, Era Ora, og 108.

    Gæster og restauranter bakker op

    Det er tredje gang, at Spis & Støt finder sted, og for hvert år er festivalen vokset både i antallet af deltagende gæster og restauranter. Og for manden bag Michelin-restaurant Era Ora giver projektet god mening:

    – Vi vil gerne bidrage til, at færre mennesker dør af kræft og hjælpe de familier, der bliver berørt. Spis & Støt giver os mulighed for at gøre noget aktivt og samtidig skabe ‘awareness’. Og så er der bare noget helt særligt over kombinationen af god mad og et godt formål, siger Elvio Milleri.

    Sidste år indsamlede Spis & Støt over 700.000 kr. til kampen mod kræft, og hos Kræftens Bekæmpelse glæder man sig over den store opbakning:

    – Kræft er den sygdom, der berører flest mennesker i Danmark, og derfor er en aktiv indsats afgørende for både kræftramte og pårørende. Spis & Støt er en rigtig fin måde at støtte op om kræftsagen på, siger Anette Dige Kongsdam, projektleder for Kræftens Bekæmpelse Spis & Støt.

    Billetsalget åbner mandag den 1. maj 2017 kl. 10 på spisogstøt.dk

    – – –

    Om Spis & Støt

    HVORNÅR:
    Den 3.-11. juni 2017

    HVOR:
    På over 100 restauranter landet over

    PRIS:
    Normalbillet: 250 kr. + billetgebyr | Gourmetbillet: 500 kr. + billetgebyr | Michelinbillet: 750 kr. + billetgebyr

    HVOR MEGET STØTTER JEG MED:
    Normalbillet: 40 kr. | Gourmetbillet: 80 kr. | Michelinbillet: 120 kr.

    BILLETSALG ÅBNES:
    Mandag den 1. maj 2017 kl. 10

    WEBSITE:
    Du kan allerede nu se restauranter og menuer på spisogstøt.dk

    BESTIL BILLET PÅ:
    Spisogstøt.dk

    – – –

    Mere om Spis & Støt

    Spis & Støt er iværksat af DinnerBooking og Kræftens Bekæmpelse for at indsamle penge til både forskning, forebyggelse og støtte til kræftramte patienter.

    • Over 100 restauranter landet over deltager i festivalen – heriblandt 5 Michelin-restauranter
    • Læs mere om Spis & Støt på spisogstøt.dk og følg med på Facebook og #spisogstøt

    – – –

    Fakta om kræft og Kræftens Bekæmpelse

    • Hver tredje dansker rammes af kræft – over halvdelen overlever kræft mere end fem år
    • Ca. 270.000 danskere lever med kræft i dag
    • 4 ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges
    • Kræftens Bekæmpelses vision er et liv uden kræft
    • Kræftens Bekæmpelse har tre hovedformål: Forskning, forebyggelse og patientstøtte
    • Kun 4 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige – resten kommer fra danskerne
    • Kræftens Bekæmpelse bidrog sidste år med 393 mio. kr. til dansk kræftforskning

    – – –

    Fakta om DinnerBooking

    DinnerBooking administrerer bookinger for over 700 restauranter og caféer og håndterer over 12 mio. gæster om året. DinnerBooking består af et bookingsystem til restauranter og caféer, restaurantsitet DinnerBooking.com og en booking-app til iPhone, hvor gæster kan booke bord.

    DinnerBooking drives af brødrene Peter og Christian Thygesen, der selv har mistet deres far til kræft: – Vi har selv oplevet kræft tæt på, og det var vores motivation for at starte projektet op sammen med Kræftens Bekæmpelse – vi ville se, hvad vi selv aktivt kunne gøre for at hjælpe, fortæller Peter Thygesen.

    – – –

    Deltagende restauranter

    København

    Aarhus

    Øvrige Sjælland

    108

    aabyudengaard

    Asminderød Kro

    20A

    D’Vinos

    Comwell Sorø

    Aristo

    Frederiksgade 42

    Det Gamle Røgeri

    Arti’ Kok

    Früd No16

    Kokkedal Slot

    Asador

    Frøken Koch

    Rungsted Kro

    Bakkens Perle

    Globen Flakket

    Støvlet Katrines Hus

    Belis Bar

    Grappa al Porto

    Tisvilde Bio Bistro

    Belis Kitchen

    Kähler Spisesalon

    Bistro Avenue

    Köd Aarhus

    Bistro les Halles

    Langhoff & Juul

    Brace

    Mejeriet

    Fyn

    Bøf & Ost

    Restaurant ET

    Aiko Sushi – Odense

    Restaurant Ofelia i Skuespilhuset

    Restaurant Fedet

    Kok & Vin

    Café Wilder

    Restaurant Unico

    Noé Vinbar

    Cap Horn

    Spiselauget

    Olivia Brasserie

    Charlottehaven

    Sårt

    Restaurant Kongens Have

    Deligreco

    Restaurant Nordatlanten

    Era Ora

    The Balcony

    Food Squad

    Fuego

    Øvrige Jylland

    GURU

    Bind

    Huks Fluks

    CANBlau – Aalborg

    Il Grappolo Blu

    Fladbro Kro

    Kayak Bar

    Huset Blom

    Kjøbenhavn

    Låsby Kro

    Kokkeriet

    Oven Vande

    Köd Vesterbro

    Restaurant Baghuset

    La Rocca

    Restaurant Børkop Vandmølle

    Lalala

    Skagen Fiskerestaurant

    L’Altro antiristorante

    Søgaards Bryghus

    Maio – Illum Rooftop

    Marchal

    Maven

    Nabo

    No17 Vin & madbar

    Nyhavns Færgekro

    P Eatery

    Peder Oxe

    Pintxos

    Restaurant Ofelia i Skuespilhuset

    Restaurant Wilhelm Ordrupgaard

    SALT

    Sans Souci

    Skagen Fiskerestaurant – Illum

    Sticks’n’Sushi Krudthuset

    Sticks’n’Sushi Nansensgade

    Støberiet

    Søren K

    Tango Grill

    Tapas Huset

    The Balcony

    Toro

    Tårnet

    Viva

    Be Steak – Illum Rooftop

    Bojesen i Jazzhus Montmartre

    Bøf

    Dag H

    KROGs Fiskerestaurant

    Köd København

    Mêlée

    NO.2

    Nørrebro Bryghus

    Restaurant Marina Furesøbad

    Restaurant SULT

    RIO Temakeria

    Raadvad Kro

    SpiseBar Nr. 20

    Sticks’n’Sushi Istedgade

    Strandmøllekroen

    Zeleste



    Fotokreditering: Flemming Gernyx

    Link:

    https://via.ritzau.dk/data/images/00565/f43cb7c1-be8d-41c5-8547-636452fa22eb.jpg

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
    https://via.ritzau.dk/release?releaseId=10447593

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **