PRM / Trods populært motiv: Julemærkesalget faldt med en million kroner

    Pressemeddelelse fra Julemærkefonden

    Per O. Jørgensens Julemærke i 2016 faldt i manges smag, men ikke nok til at dæmme op for et reelt afsætningsfald. Til trods for en prisstigning er den samlede omsætning for Julemærket faldet med en million kroner i forhold til 2015.

    Julemærkesalget halveret side 2003

    I 2003 omsatte Julemærket for knap 26 mio. kroner. 13 år og tre prisstigninger senere, er omsætningen faldet til godt det halve: 13.155.227 kroner.

    Om betydningen for Julemærkefonden, der driver de fire Julemærkehjem, siger direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen:

    – Historisk set har vi kunnet drive Julemærkehjemmene alene for indtægterne fra salget af Julemærker, sådan er det ikke længere. Vi er ikke i tvivl om, at det er de ændrede kommunikationsvaner, der får Julemærkesalget til at falde. Vi sender efterhånden meget få fysiske hilsner til hinanden. Og selvom vi har digitaliseret Julemærket til både mail og app, så kan det ikke dæmme op for faldet i omsætningen på det fysiske Julemærke.

    Oplever stor opbakning

    Men hvad betyder nedgangen i salget af Julemærker så for Julemærkehjemmene, der får under fem procent i offentligt driftstilskud? Søren Ravn Jensen svarer:

    – Jeg kan sige det meget klart: Julemærkehjemmene overlever, fordi danskerne vil det. Vi oplever så megen positivitet og støtte til vores arbejde med udsatte børn, og det er både fra private, virksomheder og fonde. I takt med at indtægterne fra salget af Julemærker daler, har vi også skulle tænke nyt for at sikre hjælpen til børnene. Vores virkelighed er jo, at vi har over 600 børn på venteliste og en ventetid på omkring et år, så Julemærkesalget er fortsat vigtigt for os – det svarer til driften af et helt Julemærkehjem!

    Julemærket fortsat vigtigt

    Danskerne har taget godt i mod de nye muligheder for at støtte, fortæller Søren Ravn Jensen.

    – For nogle år siden åbnede vi op for, at man kan blive JulemærkeVen, hvor man støtter med et fast beløb hver måned eller årligt. Det gør mere 19.000 mennesker i dag, og det betyder helt enormt meget for os og vores evne til at hjælpe de mange udsatte børn, der banker på vores dør.

    – Jeg taler dagligt med børn og familier, der har fået hjælp, og det er hjerteskærende historier, de fortæller. Om hvordan børn, der har levet i ensomhed og uden tro på dem selv, nu er blomstret op til et børneliv, som rummer en fremtid for dem. Så bliver jeg så taknemmelig. Derfor kæmper vi fortsat for Julemærket, som helt klart er en vigtig støtte til vores arbejde – nu er det bare på linje med andre støttemuligheder, som tilsammen driver de danske Julemærkehjem, i dag – og i morgen, slutter Søren Ravn Jensen.

    Fakta om Julemærket

    • Det første Julemærke udkom i 1904 og manden bag idéen er Einar Holbøll
    • De første Julemærkehjem åbnede i 1912, og overskuddet fra salg af Julemærker har siden gået til driften af Julemærkehjemmene
    • Der findes i dag fire Julemærkehjem som ligger i Hobro, Kollund, Skælskør og Ølsted
    • Julemærkehjemmene er døgninstitutioner, hvor 750 børn hvert år bor midlertidigt
    • Julemærkehjemmene hjælper børn ud af social isolation og styrker deres selvværd
    • Julemærkehjemmene modtager kun 4,5 % i offentligt tilskud
    • Læs mere om Julemærkehjemmene på julemaerket.dk

    Link:

    Julemærkesalget 2016, pressemeddelelse.docx

    https://via.ritzau.dk/data/attachments/00340/68fe200d-824d-4fff-b4f3-b94669f4a435.docx

    Julemærket, helark

    https://via.ritzau.dk/data/images/00333/6a2ae793-9d85-4f13-9361-fd15ec69049d.jpg

    Søren Ravn Jensen

    https://via.ritzau.dk/data/images/00766/464cd300-2130-4225-99d6-f17a763ba140.jpg

    Julemærkefonden er en af Danmarks ældste hjælpeorganisationer. Siden 1904 har vi udgivet et Julemærke til støtte for udsatte børn i Danmark, og siden 1912 har vi drevet Julemærkehjemmene i Danmark. I dag er der fire Julemærkehjem, et i Hobro, Kollund, Ølsted og Skælskør. Børn på Julemærkehjem er børn i mistrivsel, og de bor på Julemærkehjemmene i 10 uger, hvor de, udfra en målrettet individuel handleplan, får hjælp til børneliv fri for mobning, lavt selvværd og social isolation.

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
    https://via.ritzau.dk/release?releaseId=9621389

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **