PRM / Store forskelle i udviklingen i boligskattetrykket

  Pressemeddelelse fra Danmarks Statistik

  Fra 2004 til 2014 er boligskattetrykket, defineret som boligbeskatningen i form af grundskyld og ejendomsværdiskat i forhold til boligernes markedsværdi, på landsplan steget med beskedne 0,4 promillepoint. Men en ny analyse fra Danmarks Statistik viser, at tallet dækker over store forskelle i udviklingen fra kommune til kommune.

  ‘I top-tre på listen over kommuner, hvor boligskattetrykket er faldet mest ligger Frederiksberg, København og Gentofte, mens det er kommunerne Frederikssund, Vordingborg og Faxe, der havde de største stigninger fra 2004 til 2014,’ fortæller kontorchef i Danmarks Statistik Thomas Bie og tilføjer:

  ‘Man skal dog være opmærksom på, at der er tale om gennemsnit, så der kan være store forskelle fra bolig til bolig.

  Boligpriserne spiller stor rolle

  Ændringerne i boligskattetrykket hænger tæt sammen med boligprisudviklingen – når boligpriserne i en kommune f.eks. stiger, mens grundskylden og ejendomsværdiskatten ligger nogenlunde fast, så falder boligskattetrykket.

  ‘Netop den udvikling har man oplevet i hovedstaden og de største provinsbyer, hvor boligpriserne generelt er steget i den undersøgte periode.’ siger Thomas Bie og fortsætter:

  ‘I de kommuner, hvor boligskattetrykket er steget, gælder det omvendt, at boligpriserne ligger på nogenlunde samme niveau igennem den undersøgte periode, og i flere tilfælde har kommunerne hævet grundskyldspromillen,’ siger Thomas Bie.

  Har du lyst til at læse analysen, kan du finde den her: www.dst.dk/analyser/28145

  Har du spørgsmål til analysens og dens indhold, er du meget velkommen til at kontakte Thomas Bie på mail: tbi@dst.dk

  eller tlf: 39 17 30 51.

  Find flere DST-analyser her: www.dst.dk/analyser

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
  https://via.ritzau.dk/release?releaseId=9448991

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **