Uroligheder efter nyt politidrab på sort teenager


  Kort tid efter skuddrabet udbrød der uroligheder mellem vrede demonstranter og politiet. Der blev smidt med fyrværkeri mod betjentene.

  Det amerikanske politi siger, at en politimand har skudt og dræbt en sort teenager i en by nær Ferguson, Missouri, hvor der for nylig var omfattende uroligheder og demonstrationer, efter at en ubevæbnet sort teenager blev dræbt af en betjent.

  Like localeyes.dk på Facebook

  Lokale medier rapporterer, at skyderiet fandt sted på en benzintank sent tirsdag aften i byen Berkeley.

  Politiet siger, at en politimand åbnede ild mod teenageren, som var bevæbnet med en pistol. Ifølge politiet er teenageren blev ramt af flere skud og dræbt.

  LÆS OGSÅ: Ferguson: USA-guvernør erklærer undtagelsestilstand
  LÆS OGSÅ: Igen: Sort mand dræbt af politiskud i St. Louis
  – Berkeley-politimanden frygtede for sit eget liv, og affyrede derfor flere skud, som sårede den unge dødeligt, hedder det i udtalelserne fra politiets talsmand, Brian Schellman.

  Kort tid efter skuddrabet udbrød der uroligheder mellem vrede demonstranter og politiet. Der blev smidt med fyrværkeri mod betjentene.

  I august blev den sorte teenager Michael Brown skudt og dræbt af politimanden Darwren Wilson i Ferguson.

  LÆS OGSÅ: Endnu en hvid betjent undgår tiltale efter sort mands død
  Det udløste protester mod racebetonet politivold i store dele af USA, og i den seneste tid har der været sort fokus på et hvert skyderi, hvor sorte har været indblandet.

  /ritzau/Reuters