Skolelærer om Kundby-pige: Hun var ulykkelig og ensom

    En 17-årig pige, der er tiltalt i den såkaldte Kundby-sag, var ulykkelig og ensom forud for hendes konvertering til Islam og interesse i den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

    Sådan fortæller en tidligere skolelærer på Sydskolen i Retten i Holbæk fredag, hvor pigen er tiltalt for forsøg på terror i den såkaldte Kundby-sag.

    – Jeg fik hurtigt et billede af en stille pige, der var ulykkelig og ensom, som savnede sin mor og gode venner, fortæller han om dengang, da han lærte den tiltalte pige at kende.

    Den tiltalte pige lærte skolelæreren at kende, da hun en periode gik på Sydskolen. Læreren begyndte at fungere som en støtte for den tiltalte pige og var en, som hun betroede sig til.

    Han fortæller, at han var vidne til ændring i pigens adfærd efter en tur til Tyrkiet i sommeren 2015. Det var i oktober 2015, at pigen konverterede til Islam.

    – Vi kunne snakke om alle mulige ting.

    – Men når det kom til Islam og hendes dyrkelse af det, så kunne hun ikke rigtig sætte ord på, hvad det var. Og det begyndte at blive lidt mystisk for mig, fortæller skolelæreren.

    På et tidspunkt betror den tiltalte pige en drøm, som hun har haft, til læreren.

    – Hun havde haft den her drøm, at IS havde overtaget Danmark, at hun var ude på slagmarken og hyldede det.

    I november 2015 blev læreren så bekymret for den tiltalte piges ændringer, at han derfor skrev til kommunen.

    Den tiltalte pige er anklaget for at ville sprænge bomber på to sjællandske skoler i begyndelsen af 2016.

    /ritzau/