Falsk historie belaster Trump-rådgiver

    Sønnen af Donald Trump’s nationale sikkerhedsrådgiver, som har spredt vilde konspirationsteorier i sociale medier, er blevet afskediget fra den kommende præsidents overgangsteam.

    Det bekræfter Mike Pence, den kommende vicepræsident.

    – Mike Flynn Jr. er ikke længere knyttet til general Flynns indsats eller til Trumps overgangsteam, fastslår Pence over for CNN.

    Den unge Flynn har ifølge Pence hjulpet sin far med at lægge tidsplaner og andet administrativt arbejde.

    Den 33-årige Flynn er søn af den pensionerede general Micahel Flynn, som bliver ny national sikkerhedsrådgiver.

    Den unge Flynn er blevet afskediget – eller forlader selv sin post – efter at han har fremsat omstridte udtalelser omkring en bevæbnet mands angreb i weekenden på en populær pizzarestaurant i Washington.

    Den bevæbnede mand, den 28-årige Edgar Maddison Welch, sagde, at han personligt ville efterforske “pizzagate”, som er en opdigtet konspirationshistorie på sociale medier.

    Ifølge den fiktive historie skulle pizzarestauranten Comet Ping Pong være centrum for et pædofilt netværk, som har forbindelse til den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton.

    Ingen kom noget til, at da Welch affyrede skud på restauranten.

    Politiet anholdt ham hurtigt og fandt flere våben på ham.

    Men Michael G. Flynn skrev så et tweet, hvori det hed: “Indtil det bliver bevist, at #Pizzagate er en falsk historie, så forbliver det en historie”.

    Han retweetede også kommentarer fra andre, som har spredt den falske historie om restauranten og den påståede pædofiliring.

    Episoden er med til at sætte fokus på general Flynn selv. Denne har ikke kommenteret den seneste episode omkring pizzarestauranten, men i november skrev han et tweet om Clinton og pædofili med et link til en falsk nyhedshistorie.

    /ritzau/Reuters