SF ønsker flere stramninger for udlændinge


    Med en ny linje i udlændingepolitikken vil SF lægge sig mellem “strammerpartierne” og venstrefløjen.

    Antallet af asylansøgere skal kontrolleres, og derfor bakker partiet op om flere af regeringens stramninger. Det skriver Berlingske tirsdag.

    Den nye kurs har været undervejs i et år og er blevet vedtaget af en enig folketingsgruppe og landsledelse.

    Ifølge SF’s gruppeformand, Jacob Mark, vil kursen få SF til at ligge midt i det politiske spænd.

    – Vi ser to positioner i dansk politik: Der er strammerpartierne, hvor Socialdemokratiet og de borgerlige har besluttet sig for, at der skal strammes på alt, hvad der kan strammes på – helst til kanten af konventionerne.

    – Og så er der den anden fløj, hvor man nærmest vil tage imod så mange flygtninge som muligt og ikke anerkender, at der kan være et problem i det, siger Jacob Mark til Berlingske.

    Han er hovedarkitekt bag den nye linje, og han siger, at SF er parat til at føre politik efter devisen, at antallet af asylansøgere betyder noget.

    Han fastslår også, at der er grænser for, hvor mange Danmark kan tage imod, hvis vi skal bevare vores værdisæt og sammenhængskraft og samtidig sikre en vellykket integration.

    Det er vigtigt at være realistisk og ærlig om, at det koster noget at integrere, lyder det fra Jacob Mark.

    – På venstrefløjen har vi i ti år ikke talt åbent om, at der er udfordringer med integrationen, og at mange flygtninge ikke er i arbejde efter mange år i Danmark, fordi vi har været bange for retorisk at deltage i et eller andet strammerkapløb, siger han til Berlingske.

    Siden foråret har det også fra SF-formand Pia Olsen Dyhr lydt, at partiet vil gå efter en position som det “realistiske parti” på venstrefløjen.

    /ritzau/