Forbund: Pas på med at regulere politimænds fritid


    Hvis en politimand køber sig til sex med en kvinde, er han ikke i stand til at varetage sit arbejde på en måde, der er foreneligt med respekt for kønnene. Det mener Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

    Men man skal være varsom med at gå ind og dømme folk, når prostitution er lovligt, mener Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundet.

    – Man skal tænke sig rigtig godt om i forhold til at regulere folks adfærd i fritiden.

    – Men til gengæld skal vi som politifolk selvfølgelig altid leve op til den værdighed, som stillingen som polititjenestemand kræver efter Tjenestemandslovens paragraf 10.

    – Der må ikke være noget at sætte på politifolk. Der må ikke være nogen, der har noget på en, så man pludselig står i et afhængighedsforhold, siger formanden.

    Tjenestemandsloven foreskriver, at en tjenestemand både på arbejde og i fritiden skal vise sig værdig til den tillid, som stillingen kræver.

    Mette Frederiksen har længe talt for et forbud af købesex, men hun trækker i en ny bog i land og mener ikke længere, at et forbud er vejen frem.

    Omkring hver sjette mand mellem 18 og 65 år har købt sig til sex. Det viser en kortlægning af efterspørgslen på prostitution, som Rambøll ifølge Jyllands-Posten lavede i 2013.

    Mette Frederiksen nævner i sin bog også politikere, dommere og lærere som stillinger, hvor det er problematisk, hvis de ansatte køber sig til sex i fritiden.

    Formanden i Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er ligeledes kritisk over for Mette Frederiksens moralske ord.

    – Det må være op til skolens leder at afgøre, om en lærer er kvalificeret til at undervise. Det synes jeg ikke, at Mette Frederiksen skal gøre sig til dommer over, siger han til Jyllands-Posten.

    Han fortæller samtidig til avisen, at han går ind for et forbud mod købesex, fordi mange kvinder bliver udsat for overgreb.

    /ritzau/