Mexicansk politichef mistænkt for at medvirke til massedrab


    Myndigheder i Mexico har anholdt en tidligere politichef i forbindelse med efterforskningen af en to år gammel sag, hvor 43 studerende blev bortført og med al sandsynlighed dræbt.

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Sagen fandt sted i den sydvestlige by Iguala. Felipe Flores var byens politichef, da de studerende forsvandt. Det var natten til 26. september 2014.

    Flores er en af de folk, der med størst sandsynlighed kan have kendskab til, hvad der skete med de 43 forsvundne mennesker, oplyser efterforskere ifølge Reuters.

    Flores, der har levet under jorden i to år, blev arresteret, da han besøgte sin kone i Iguala, oplyser kommissæren for national sikkerhed i Mexico, Renato Sales, på et pressemøde.

    Ifølge myndighedernes oplysninger blev de 43 blevet bortført af korrupt politi i Iguala.

    Derefter blev de overleveret til et narkokartel, der havde forvekslet dem med en rivaliserende bande.

    Efterfølgende blev de studerende ifølge myndighederne dræbt, ligene blev brændt og resterne blev smidt i en nærliggende flod.

    Hidtil er der med sikkerhed kun fundet rester af en enkelt af de 43 studerende.

    Sagen har vist sig at blive en stor ydmygelse for myndigheder og politikere i Mexico.

    Forældrene til de efterlyste studerende presser stadig hårdt på for at få svar fra den mexicanske regering.

    En gruppe af internationale eksperter, der har stået for at gennemse beviser og spor i sagen, har kraftigt kritiseret den mexicanske regerings håndtering af sagen.

    Det har været med til at presse den mexicanske præsident, Enrique Pena Nieto, der i forvejen ikke er særligt populær i Mexico.

    /ritzau/