S trækker i nødbremsen efter tvivl om nyt skattesystem


    Socialdemokraterne vil indkalde finansminister Claus Hjort Frederiksen i hastesamråd.

    Det sker efter Børsen fredag skriver, at et nyt system til vurdering af boligers værdi langt fra ser perfekt ud.

    Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

    Men Socialdemokraterne har ikke fået præsenteret det nye system, der øjensynligt ligger klar, og derfor føler partiet ikke, at man kan fortsætte med forhandlinger om fremtidens finanser.

    – Et nyt system og hele rammen for, hvordan boliger skal beskattes, er afgørende for forhandlingerne om finanspolitikken frem mod 2025, der kører i de her dage.

    – Når vi nu hører, at der ligger et nyt system, som vi ikke må se i Folketinget, så er det helt uhensigtsmæssigt i forhold til vores arbejde. Det betyder reelt, at vi forhandler med blind makker

    – Så vi må have en afklaring, siger Socialdemokraternes Benny Engelbrecht, næstformand i Finansudvalget.

    Ifølge Børsens oplysninger ligger der et nyt system klar. Det vil ifølge avisens oplysninger løfte andelen af korrekte ejendomsvurderinger fra 67,5 procent til 72,5 procent.

    Vurderingen danner grundlag for beskatningen af boligejere og er derfor økonomisk vigtig for millioner af danskere.

    – Jeg forstår godt, at procentsatserne er meget interessante. Men jeg vil se noget konkret, inden jeg forholder mig til det nye system.

    – Men jeg må sige, at det er helt, helt utidigt og utroligt dårligt politisk håndværk, at det ikke er lagt frem, hvis det er færdigt, siger Benny Engelbrecht.

    Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede i forbindelse med regeringens store 2025-plan, at der ville komme et nyt ejendomsvurderingssystem.

    Det skal rette op på skandalen efter det gamle system, der vurderede mange boliger helt forkert og dermed opkrævede enten alt for meget eller alt for lidt i skat fra mange boligejere.

    Vurderingerne er for nuværende standset, mens et nyt system udarbejdes.

    /ritzau/