NBA flytter stjernekamp på grund af omstridt homolov


    En omstridt lov, der ifølge kritikere er diskriminerende over for homoseksuelle, får nu organisationen bag den nordamerikanske basketball-liga NBA til at flytte næste års showkamp mellem de bedste spillere.

    Den såkaldte All-Star-kamp var i 2017 henlagt til Charlotte i delstaten North Carolina, men NBA har besluttet at flytte kampen til en anden delstat.

    Det oplyser ligakommissær Adam Silver.

    Debatten om den såkaldte HB2-lov har skabt så dårlig en stemning, at det vil gå ud over hele den festivitas, der normalt forbindes med kampen, forklarer han i en meddelelse.

    – NBA vil i løbet af de kommende uge offentliggøre et nyt spillested for All-Star-kampen i 2017, udtaler Adam Silver.

    Charlotte har ifølge meddelelsen mulighed for at blive vært for kampen i 2019, men det forudsætter, at der er fundet en “passende løsning på denne sag”, tilføjer han.

    Allerede i sidste måned advarede han i forbindelse med finalen i NBA om, at loven, der forhindrer lokale myndigheder i at stoppe diskriminering af lesbiske, bøsser og transkønnede på offentlige steder, kunne koste North Carolina det prestigefyldte værtskab.

    All-Star-kampen afvikles traditionelt halvvejs inde i basketballsæsonen.

    Tidligere har musikalske verdensstjerner aflyst koncerter i North Carolina i protest mod den omstridte lov.

    Deriblandt Bruce Springsteen. Han sendte i april afbud til en koncert i delstaten og forklarede, at en aflysning var det stærkeste middel, han havde, til at give modspil til dem, der “fortsat skubber os bagud i stedet for fremad”.

    /ritzau/Reuters