FC Barcelona sikrer pokaltriumf efter tre røde kort

For 28. gang er FC Barcelona vinder af Copa del Rey, den spanske pokalturnering i fodbold.

Søndag aften vandt Lionel Messi og co. titlen for andet år i træk, da det blev til en sejr over Sevilla på Vicente Calderon i Madrid.

Barcelona vandt finalen 2-0 efter mål af Jordi Alba og Neymar i den forlængede spilletid.

Begge hold fik en mand vist ud i den ordinære spilletid, men Sevilla formåede ikke at drage fordel af, at holdet spillede knapt en time i overtal.

Kort før tid røg endnu en spiller ud for det tabende hold.

Sevilla, der var uden langtidsskadede Michael Krohn-Dehli, mødte frem til pokalfinalen med onsdagens Europa League-finalesejr over Liverpool i behagelig erindring.

Barcelona havde allerede vundet mesterskabet og kunne således sikre sig The Double i Spanien for anden sæson i træk.

Sidste år vandt klubben desuden Champions League.

Cirka ti minutter før pausen indtraf en episode, der fik en vis indflydelse på kampens videre forløb.

Barcelona-forsvareren Javier Mascherano kom på bagkant i en løbeduel mod Sevillas Kevin Gameiro, så argentineren rev franskmanden ned lige uden for straffesparksfeltet.

Dommeren tildelte Javier Mascherano et direkte rødt kort, hvilket han ikke indvendte det store imod.

På det efterfølgende frispark måtte målmand Marc-André ter Stegen hente en flot redning frem på sparket fra Ever Banega.

Udvisningen tvang Barcelona til en rokade, og efter pausen måtte midtbanespilleren Ivan Rakitic overlade pladsen til Jeremy Mathieu, der kom ind i midterforsvaret ved siden af Gerard Pique.

Sevilla var igen tæt på at komme foran fem minutter inde i anden halvleg, da Ever Banega sendte bolden på indersiden af stolpen.

Barcelona fik flere problemer, da ligatopscorer Luis Suarez måtte lade sig udskifte med Rafinha efter knapt en times spil.

Luis Suarez pådrog sig en forstrækning, da han strakte benet frem for at tæmme bolden, og så var der ikke mere spilletid til ham.

FC Barcelona måtte stille sig uvant langt tilbage på banen i den resterende del af den ordinære spilletid.

Et minut inde i dommerens tillægstid blev også Sevilla reduceret til ti mand, da Ever Banega pådrog sig et direkte rødt kort.

Det skete, da han fældede Neymar og fratog brasilianeren en oplagt målchance.

Nu var holdene lige i antal udvisninger, og Barcelona overtog styringen med kampen, mens Sevilla-spillerne begyndte at virke møre.

Efter 97 minutter faldt kampens reelle afgørelse, da Lionel Messi fandt den fremstormende Jordi Alba med en god aflevering.

Venstrebacken kom drønende og scorede til 1-0 med en flad og diagonal afslutning.

Sevilla spillede sit sidste kort, da holdet i anden halvleg af den forlængede spilletid sendte den store angriber Fernando Llorente på banen, men uden resultat.

I stedet scorede Neymar til 2-0, efter at Sevillas Daniel Carrico var blevet vist ud.