Lovråd mod skattely bliver nedsat efter pres fra DF


    Kan danske rigmænd, velhavere og virksomheder for let gemme formuen af vejen i et af verdens skattelylande?

    Dansk Folkeparti, der har presset på for at få etableret et uafhængigt skattelovråd, som får til opgave løbende at rådgive skatteministeren og Folketinget i aktuelle og kontroversielle skattesager.

    Rådet er i sidste øjeblik kommet med i skatteminister Karsten Lauritzens (V) retssikkerhedspakke 2, skriver Politiken.

    Retssikkerhedspakken forventes vedtaget i Folketinget tirsdag.

    – Som de fleste vist har bemærket, er hele skatteområdet så udfordret, at der i den grad er behov for et fagligt forum, hvor regler og problemstillinger bliver vendt og vurderet, inden der bliver taget nye vidtgående beslutninger, siger Dennis Flydtkjær, skatteordfører i DF, til Politiken.

    – Det sker for ofte, at vi må lappe skattereglerne, fordi de ikke altid er tænkt ordentligt igennem, siger han.

    Skatteminister Karsten Lauritzen lægger ikke skjul på, at et skattelovråd ikke er hans opfindelse.

    – Det er et krav eller et ønske fra en række partier og især fra Dansk Folkeparti. Jeg kan godt se et perspektiv i forslaget, og derfor er jeg også indstillet på at nedsætte et skattelovråd inden sommerferien, siger ministeren til Politiken.

    Planen er at samle mellem tre og fem af landets bedste uvildige skatteeksperter i det nye lovråd, som skal sættes ind på de områder, som ministeren finder relevante.

    Første opgave bliver at tjekke, om den danske lovgivning er tilstrækkelig robust til at forhindre skatteflugt og skatteunddragelse via verdens skattely-lande.

    /ritzau/