Rigsadvokaten sendte ikke oplysninger om færgebrænd videre


    Rigsadvokaten viste besked om, at en gruppe medarbejdere ønskede at dele oplysninger om dødsbrandene på færgen Scandinavian Star med norsk politi.

    Det skriver Rigsadvokaten i en pressemeddelelse.

    Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

    I august 2014 fik Rigsadvokaten et opkald fra Søfartsstyrelsen om, at nogle medarbejdere gerne ville hjælpe med opklaringen af dødsbrandene på Scandinavian Star.

    Men henvendelse var ifølge Rigsadvokaten af ” mere overordnet karakter”, og der blev ikke nævnt nogle konkrete beviser.

    Og der var derfor ikke grund til at sende oplysningerne videre til Norge.

    – Det er klart, at vi med det samme reagerede, da den tidligere skibsinspektør højlydt i medierne fortalte, at han kunne udpege gerningsmændene til branden om bord på Scandinavian Star, siger statsadvokat Mohammad Ahsan fra Rigsadvokaten i pressemeddelelsen.

    Efter at sagen blev taget op igen i 2014, skrev skibsinspektør Flemming Thue Jensen en mail til Søfartsstyrelsen, hvori han tilkendegav, at han var parat til at dele sine oplysninger om brandene med norsk politi.

    Efterfølgende fik både Rigsadvokaten og Justitsministeriet ifølge Politiken begge nys om, at medarbejder i Søfartsstyrelsen gerne ville hjælpe den norske efterforskning.

    Over et år senere blev Flemming Thue Jensen afhørt på et retsmøde i marts og kunne videregive oplysningerne til norsk politi, der var til stede i retsalen.

    /ritzau/