Sengekants-skuespillerinden Birte Tove er død


    Skuespillerinden og modellen Birte Tove blev kendt i 1970’erne for at være med i Sengekants-filmene og har både haft en karriere i Danmark og i udlandet.

    Lørdag 6. februar er hun afgået ved døden i en alder af 71 år. Den danske skuespillerinde er sovet stille ind efter længere tids sygdom, oplyser familien i en meddelelse til Ritzau.

    Birte Tove slog igennem i en række afklædte – men uskyldige – roller, hvor hun blev landskendt efter roller i filmene “Mazurka på sengekanten” fra 1970, “Tandlæge på sengekanten” i 1971 og “Motorvej på sengekanten” fra 1972.

    Skuespillerinden var også med i filmen “Piger i trøjen” fra 1975 sammen med Dirch Passer.

    Den blonde dansker boede senere i Hongkong i en periode, hvor hun blev en del af jetsettet og tilbragte tid med blandt andre karate-stjernen Bruce Lee og guitaristen Jimi Hendrix.

    Senere var Birte Tove med i forskellige revyer i 1970’erne og 80’erne i Nordsjælland, og hun spillede også sygeplejerske i Lars von Triers “Riget” i 1994 og “Riget II” i 1997.

    Hendes oprindelige uddannelse er i øvrigt netop sygeplejerske, og Birte Tove har i en periode arbejdet som operationssygeplejerske.

    Hun er mor til blandt andre skuespilleren Adam Brix, der har medvirket i en række danske film og tv-serier.

    /ritzau/