Formstærk dansker sætter Islanders i gang

Den danske ishockeyspiller Frans Nielsen er i gang med en god stime i NHL.

Natten til tirsdag stod danskeren for den målgivende aflevering, som gav udligning 1-1 og sendte New York Islanders tilbage i kampen mod Colorado.

Hjemme i Brooklyn vandt New York Islanders 5-3, og det var fjerde kamp i træk, at Frans Nielsen lavede point. Det var også hans point nummer 19 i 25 kampe i denne sæson.

Danskerens tidligere holdkammerat Blake Comeau havde bragt Colorado foran midt i første periode, men hjemmeholdet pressede hårdt på mod slutningen af perioden, hvor gæsterne havde to spillere i straffeboksen på samme tid.

Frans Nielsen modtog pucken helt nede i det ene hjørne i Colorados zone. Han holdt fast i pucken og ledte længe efter en åbning trods hårdt pres fra et par modstandere.

Da danskeren fandt åbningen, afleverede han perfekt pucken til Kyle Okposo, som kunne udligne til 1-1 kun to sekunder før periodens udløb.

I Californien i den anden ende af Nordamerika blev et ægte danskeropgør ikke til noget tidligt tirsdag morgen.

Anaheim havde nemlig ikke sin danske målmand Frederik Andersen med, da holdet hjemme nær Los Angeles vandt 4-0 over Jannik Hansen og Vancouver.

Frederik Andersen har døjet med influenza i en periode, og hans kamppause er nu udvidet til fire kampe.

De amerikanske medier beskriver dog, at danskeren er begyndt at træne igen og blot skal genfinde sin energi. Han ventes kampklar til Anaheims næste opgør på fredag.

Andersens afløser John Gibson gav imidlertid ikke cheftræner Bruce Boudreau anledning til bekymringer. Han stoppede alle 25 skudforsøg fra Vancouver. Ingen af dem var fra Vancouvers danske forward Jannik Hansen.