Danmarks EM-håb lever trods nederlag til Portugal

Næste sommers EM-slutrunde i Frankrig er stadig inden for rækkevidde for det danske fodboldlandshold efter torsdagens knebne 0-1-nederlag ude til Portugal.

Like localeyes.dk på Facebook

Albanien tabte nemlig samtidig 0-2 hjemme til Serbien og skal nu bruge en sejr på udebane over Armenien på søndag for at overhale Danmark i EM-gruppen.

Portugal har med sejren vundet gruppen og er klar til EM med 18 point efter syv kampe. Danmark har 12 point efter otte kampe. Albanien er nummer tre med 11 point efter syv kampe.

Albanerne er dårligere end Danmark indbyrdes, så derfor er uafgjort mod Armenien ikke nok. Albanien skal vinde holdets sidste gruppekamp mod Armenien for at overhale danskerne.

Hvis det skulle ske, så er Danmark dog sikre på at ende på mindst tredjepladsen, der som minimum giver adgang til to playoff-kampe om at komme til EM.

Men tilbage til det underholdende opgør i Braga. Portugal scorede kampens eneste mål efter 66 minutter.

Midtbanespilleren João Moutinho snød både Daniel Agger og Michael Krohn-Dehli med en simpel skudfinte og placerede dernæst kuglen lige uden for Kasper Schmeichels rækkevidde.

Inden da havde Danmark haft flere chancer for at skabe en overraskelse.

Daniel Wass, som havde fået chancen på midtbanen, fik ikke en god start på kampen. Celta Vigo-spilleren virkede hæmmet af nerver og lavede fire fejlafleveringer i løbet af det første kvarter.

Heller ikke Pierre-Emile Højbjerg var ven med bolden, og i flere situationer førte det til boldtab og farlige portugisiske kontraangreb.

Et gult kort efter 25 minutter gjorde ikke sagen nemmere for Højbjerg, som kort inden pausen fik en påtale af den engelske dommer Mark Clattenburg.

Højbjerg lænede sig på dette tidspunkt meget op af et rødt kort, og Olsen havde ikke andet valg end at bytte Schalke 04-spilleren ud med William Kvist i pausen.

Portugal var farlige i første halvleg, hvor Nani blandt andet headede på overliggeren. Kasper Schmeichel havde dog styr på bolden, og Leicester-keeperen havde reddet den, hvis forsøget havde været inden for rammen.

Cristiano Ronaldo viste også sine evner et par gange – blandt andet med et langskud, som Schmeichel greb nede ved jorden.

Simon Kjær var som fluepapir på Ronaldo. Fenerbahce-stopperen sad som klæbet til Real Madrid-stjernen, som var tydeligt irriteret over at have danskeren klistret til sig.

Men det var nødvendigt, for med blot et par centimeters frirum kunne Ronaldo have scoret. Det viste han i overtiden, da holdene senest mødtes i Parken, og Portugal vandt 1-0 på et mål af Ronaldo.

Martin Braithwaite var sammen med Kjær en af Danmarks bedste. Toulouse-angriberen var udfordrende i sit spil og dygtig til at skabe plads til sig selv og holdkammeraterne.

I anden halvlegs begyndelse hamrede Bendtner en afslutning på stolpen, og det var Danmarks største chance i hele kampen.

Wass blev lidt senere skiftet ud med Nicolai Jørgensen, og det gav endnu mere uro i det portugisiske forsvar.

Daniel Agger havde et godt hovedstød i kampens overtid, men Danmark var ikke i stand til at få udlignet.

Danmark har nu spillet sin sidste kamp i EM-kvalifikationen, men skal allerede søndag møde EM-værten Frankrig i en testkamp i Parken.