Tsipras til partifæller: Bak op eller jeg udskriver valg


    Hvis den græske premierminister, Alexis Tsipras, ikke kan bevare sit parlamentariske flertal i forbindelse med det videre arbejde med at gennemføre lovede reformer, så skal grækerne snart til stemmeurnerne igen.

    Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

    Sådan lyder en melding fra premierministeren onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    – Jeg er den sidste person, som vil have valg, hvis jeg havde det nødvendige parlamentariske flertal til at komme igennem den fireårige valgperiode.

    – Men hvis jeg ikke har et parlamentarisk flertal, er vi tvunget til at afholde valg, siger Tsipras i et interview med radiostationen Sto Kokkino ifølge Reuters.

    Oprøret i Tsipras’ bagland har ulmet, siden premierministeren tidligere i juli indgik en aftale med de resterende 18 eurolande om en tredje støtteordning til kriseramte Grækenland.

    En forudsætning for at gå i gang med forhandlingerne om støtteordningen var, at den græske regering ad to omgange skulle indføre en række reformer og lovændringer senest 22. juni.

    Ved en afstemning i parlamentet nægtede 36 ud 149 regeringspartiet Syrizas parlamentsmedlemmer at støtte deres premierminister. Det tvang Tsipras til at finde sit flertal med hjælp fra oppositionspartierne.

    /ritzau/