Avis: Top Gear-vært Jeremy Clarkson får sparket onsdag


    Jeremy Clarkson, den kontroversielle britiske vært på bilprogrammet Top Gear, bliver onsdag fyret af sin arbejdsgiver, BBC.

    Det skriver avisen The Daily Telegraph tirsdag aften på sin hjemmeside.

    Beslutningen om at fyre den 54-årige Clarkson fra verdens mest sete tv-program med 350 millioner seere på verdensplan, vil blive offentliggjort onsdag af BBC’s generaldirektør, Tony Hall.

    Fyringen kommer, efter at en undersøgelse af en episode, hvor Clarkson verbalt og fysisk overfalder en producer på programmet, nu ligger færdig. Og konklusionen har angiveligt ikke efterladt BBC med andet valg end at fyre ham.

    Rapporten om hændelsen siger, at Clarkson i 20 minutter svinede en af programmets producere til, hvorefter han angreb ham fysisk i omkring 30 sekunder.

    Årsagen? Clarkson kunne ikke få varm mad – bøf og pomfritter – efter en lang dags optagelser i North Yorkshire, fordi hotellets køkken var lukket.

    Hændelsen fik 10. marts BBC til at suspendere Jeremy Clarkson og starte en undersøgelse.

    BBC har ifølge The Daily Telegraph ikke tænkt sig at stoppe det populære bilprogram, som Clarkson har været vært på sammen med James May og Richard Hammond.

    Programmet er lidt af en guldgrube for BBC, der har solgt det til over 170 lande i verden. Angiveligt giver programmet et årligt overskud på cirka en halv milliard kroner.

    The Daily Telegraph erfarer, at BBC går efter at erstatte Jeremy Clarkson med den 48-årige Chris Evans, radiovært på Radio 2 og ejer af en af de mest værdifulde bilsamlinger i England.

    I hans garage holder blandt andet en Ferrari 250 GTO fra 1963, som Evans betalte mere end 120 millioner kroner for.

    Det er uvist, om James May og Richard Hammond fortsat vil være værter på programmet.

    På trods af fyringen vil Tony Hall takke Jeremy Clarkson for at være med til at gøre Top Gear til en af BBC’s kronjuveler og forsvare hans til tider kontroversielle stil som vært.

    Jeremy Clarkson, der har haft en syvcifret årsløn i pund hos BBC, er blevet sat i forbindelse med amerikanske Netflix, der angiveligt skulle have planer med den iltre brite.

    /ritzau/