Politi kigger på taxa-konceptet Uber


    På baggrund af en anmeldelse fra Trafikstyrelsen har Københavns Politi nu indledt en efterforskning mod kørselskonceptet Uber.

    Like localeyes.dk på Facebook

    Det oplyser advokaturchef Vibeke Thorkil-Jensen fra Københavns Politiets advokatur for Særlov til Ritzau.

    – Anmeldelsen er blevet vurderet juridisk, og den er nu sendt videre til politiet med henblik på efterforskning, lyder det fra advokaturchefen.

    I efteråret kørte en ny spiller ind og udfordrede den etablerede taxibranche i København. Det er den amerikanske app Uber, som er et koncept, hvor private bilejere tilbyder at samle personer op på gaden og køre vedkommende til en i forvejen aftalt destination.

    Derudover tilbyder Uber også kunder at blive hentet i luksusbiler uden taxiskilt på taget til en omkring 20 procent højere pris.

    Der gik ikke mere end 10 timer fra Ubers indtog i København, før Trafikstyrelsen anmeldte det amerikanske selskab for at overtræde loven om taxakørsel.

    – Når man kører taxakørsel, skal man have taxabevis og vognmandstilladelse, og det har man ikke i Ubers nuværende setup. Derfor mener vi, at det er piratkørsel, sagde Mads Gundelund Gerlach, der er kommunikationsmedarbejder i Trafikstyrelsen, i november.

    I første omgang bad politiet Trafikstyrelsen om yderligere oplysninger, blandt andet om, hvordan man havde forholdt sig til Uber i andre lande, og den information har styrelsen nu tilvejebragt og videregivet til politiet.

    Hos politiets efterforskere af særlovssager oplyser Bertel Hejlesen, at man nu vil gå i gang med at behandle sagen.

    – Men på nuværende tidspunkt er der ikke mere at sige om det, siger Bertel Hejlesen til Ritzau.

    /ritzau/