Regeringens får massiv kritik for nøl med terrorstrategi


    Regeringen har endnu ikke indfriet sit løfte om at nedsætte et ekspertudvalg til at evaluere terrorlovgivningen og forberede en ny strategi for indsatsen mod terrorisme. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

    Like localeyes.dk på Facebook

    Den nye strategi blev bebudet i regeringsgrundlaget i 2011.

    Desuden lovede De Radikales leder, Morten Østergaard, i august, at kommissionen ville blive nedsat i efteråret 2014.

    Regeringens nølen møder kritik fra begge sider af Folketinget og fra flere interesseorganisationer.

    – Det burde ikke være særligt svært at lave et kommissorium og finde de folk, der skulle deltage, siger direktør i tænketanken Justitia, Jacob Mchangama, til Jyllands-Posten.

    Amnesty International kalder det “kritisabelt”, da der ifølge juridisk konsulent Claus Juul er stærkt brug for en undersøgelse.

    Siden angrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris for to uger siden har både regeringen og den borgerlige opposition lovet flere penge og nye værktøjer til kampen mod terror.

    Det er kombinationen af fornyet terrorfrygt og regeringens hidtidige smøleri, som kritikken går på. På venstrefløjen er frygten således, at retssikkerheden vil lide nederlag.

    – Det er noget sløseri, at ekspertudvalget ikke er blevet til noget endnu. Det betyder jo desværre, at vi nu står med alle mulige mere eller mindre hovsa-forslag til stramninger efter angrebet i Frankrig, siger SF’s retsordfører, Karina Lorentzen, til Jyllands-Posten.

    Dansk Folkeparti kritiserer regeringens manglende handling og kræver nye tiltag til terrorbekæmpelse gennemført med det samme, mens Venstre mener, at forsinkelsen “taler for sig selv”.

    Justitsminister Mette Frederiksen (S) siger, at regeringen “er i gang med at forberede” udvalget.

    /ritzau/