Tyskland tager hånd om voldtægtsofre fra IS


    Gerd Müller, der er udviklingsminister i Tysklands føderale regering siger, at Berlin planlægger at åbne et traumecenter for kvinder, der er blevet ofre for massevoldtægter begået af den militante bevægelse Islamisk Stat (IS).

    Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

    Til avisen Bild siger han, at centret kan huse omkring 100 kvinder og piger fra Syrien og Irak.

    Under et besøg i Irak har Gerd Müller talt med fem unge piger, som blev taget til fange af IS og gruppevoldtaget.

    – Tre af dem er nu gravide. Vi er nødt til at tage os af sådanne piger, siger han.

    De tyske myndigheder har endnu ikke fremlagt en tidsplan for opførelsen af traumecentret.

    Mange tusinde muslimer fra Europa og Mellemøsten har sluttet sig til IS, som har taget kontrol over store områder i Syrien og Irak. I sommer udråbte gruppen et kalifat, en islamisk stat under lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

    Fra de områder, der er underlagt IS, kommer der meldinger om massakrer, halshugninger, seksuelt slaveri og uønskede graviditeter.

    Tyskland, der er er Europas største økonomi, er blevet det foretrukne mål i Europa for asylsøgere. Der ventes omkring 230.000 asylsøgere i 2015, mens der i år anslås at være kommet 200.000.

    Ugentlige mandagsdemonstrationer mod islamisering er blevet mere og mere populære i Dresden.

    Omkring 10.000 mennesker har deltaget i de seneste demonstrationer, som har ført til store moddemonstrationer mod den ny højreradikale bevægelse “Patriotiske europæere mod islamisering af Vesten” (Pegida).

    Samfundsforskere med ekspertise i højreekstremisme ser i Pegida de samme elementer, som er kendt fra højreekstreme partier i Frankrig, Holland, Østrig og Grækenland.

    De fleste marchdeltagere er ikke skinheads i store støvler, men borgere, der brænder inde med vrede.

    Forbundskansler Angela Merkel advarer sine medborgere mod at lade sig udnytte af ekstremister.

    – Alle, der deltager eller overværer demonstrationer, skal passe på, at de ikke udnyttes af de mennesker, der organiserer sådanne begivenheder, lyder det fra forbundskansleren.