Vejrkaos: Amerikanerne frygter oversvømmelser


    Mindst 13 mennesker er omkommet efter voldsomme snemængder har ramt det nordøstlige USA, og nu truer nye vejrproblemer de hårdtprøvede amerikanere.

    Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

    Sneen er nemlig ved at smelte, og nu advarer myndighederne i delstaten New York ifølge BBC, om at regn og smeltevand kan få hustage til at kollapse.

    Meteorologer har varslet let regn og varmere temperaturer, og i området omkring byen Buffalo er der allerede meldinger om 30 hustage, der er kollapset.

    – Hvis temperaturerne stiger lige så hurtigt, som meteorologerne forudsiger, kan bygninger kollapse, og der er også risiko for alvorlige oversvømmelser, siger New Yorks guvernør Andrew Cuomo ifølge BBC.

    – Oversvømmelserne kan være frygtelige. Jeg mener rigtig frygtelige. Oversvømmelser kan være slemmere end sne, siger han.

    Flere veje i Buffalo-området er stadig lukkede på grund af snemasserne. I dele af byen er der faldet op mod 2,4 meter sne.

    Andrew Cuomo siger ifølge BBC, at der er pumper, både, sandsække og andet udstyr på vej til de berørte områder.

    Omkring halvdelen af USA har været mere eller mindre snedækket i løbet af den sidste uge, og alle 50 delstater har haft frostgrader, oplyste den nationale vejrtjeneste i fredags. Det er dog især den nordøstlige del på grænsen til Canada, som er ramt.

    Der er i denne uge målt temperaturer, der var de koldeste for november i USA siden 1976.

    /ritzau/