70-årig nazist amok: Skød og dræbte tre personer på jødisk center


    En 70-årig mand er anholdt for at have skudt og dræbt tre personer på to jødiske centre i den amerikanske delstat Kansas.

    Den anholdte blev hørt råbe “heil Hitler”, mens politiet eskorterede ham væk, rapporterer den lokale tv-station KSHB.

    Den skæggede man brugte et haglgevær, og efterforskere er nu ved at finde ud af, om der var andre våben involveret i angrebet, der fandt sted, før den jødiske påske går i gang mandag.

    FBI er inde over efterforskningen og ledende agent Michael Kaste siger, at man undersøger, om angrebet var en “hadforbrydelse”.

    – Jeg vil ikke bruge ordet terrorisme. Det er kun tre timer siden, at forbrydelsen fandt sted, siger han.

    Politichef i Overland Park nær Kansas City John Douglass vil endnu ikke tale om en religiøs hadforbrydelse.

    – Vi ved, at det var en ondsindet voldshandling på to jødiske faciliteter, og det er klart, at folk vil formode det. Vi bliver nødt til at vide mere om det, siger han.

    Præsident Barack Obama har fordømt det “frygtelige” skudangreb og lovet, at regeringen vil yde støtte til efterforskningen og lokalsamfundet.

    Den første skudepisode fandt sted på et jødisk center søndag aften dansk tid, mens unge var til audition for at deltage i et skuespil.

    Et vidne siger til CNN, at den mistænke spurgte folk, om de var jødiske, før han åbnede ild. To personer blev dræbt. En døde på stedet, og en anden døde af sine kvæstelser.

    Manden kørte videre til et jødisk ældrecenter. Her dræbte han en kvinde i 70’erne omkring 15 minutter efter han afgav de første skud. Han skød også efter andre personer, men ramte ikke.

    – Det er en meget tragisk dag i dag, og der findes ikke ord, der kan beskrive meningsløsheden i, hvad der skete i eftermiddag, siger politichef John Douglass.

    Ifølge FBI er jøder mål for næsten totredjedele af religiøse hadforbrydelser i USA.

    /ritzau/AFP

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq