Facebook vil granske sig selv efter videodrab


  Foto frigivet af politiet af den efterlyste Steve Stephens, som angiveligt har skudt en mand live på Facebook.

  Facebook har mandag indledt en undersøgelse af, hvordan det sociale medie håndterer voldelige videoer og andet stødende indhold.

  Selskabet erkender, at der skal strammes op på området. Det sker, efter at videobilleder af et drab begået i delstaten Cleveland fik lov til at ligge på tjenesten i to timer, før det blev fjernet søndag.

  Facebook vil gøre det lettere for brugerne at gøre Facebook opmærksom på stødende materiale. På den måde vil virksomheden gøre censurprocessen hurtigere.

  Det oplyser vicedirektør for Facebooks globale drift Justin Osofsky i en pressemeddelelse.

  Amerikansk politi har indledt en menneskejagt på manden, de mistænker for at have delt et drab på en ældre mand i Cleveland på det sociale medie.

  Skuddrabet er det seneste i en række af voldelige episoder, der er blevet delt på Facebook.

  Det har udløst kritik mod Facebook for den måde, virksomheden håndterer de massive mængder billeder og videoer, der bliver uploadet til tjenesten fra hele verden.

  Facebook er i vid udstrækning afhængig af sine 1,9 milliarder brugere, når det kommer til censur. Brugerne opfordres til at indberette indhold, der er i strid med Facebooks regler.

  Hver uge håndterer tusindvis af ansatte millioner af henvendelser på flere end 40 forskellige sprog fra hele verden, oplyser Justin Osofsky.

  – Vi prioriterer indberetninger om indhold, der kan have alvorlige konsekvenser for sikkerheden for vores fællesskab. Og vi arbejder på at gøre den evalueringsproces hurtigere, udtaler han.


  ADVARSEL: Kan virke stødende. Klip fra videoen fra Facebook.

  /ritzau/Reuters