Politiformand: Politikreds kendte til identitet på betjente


    Her bliver pressefotografen anholdt af politiet.


    Det er amatørsagsbehandling, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke har været i stand til at identificere to betjente på billeder fra sommeren 2015, hvor en gruppe flygtninge vandrede på de danske motorveje.

    Sådan lyder det fra Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.

    – Jeg er så vred, at du drømmer ikke om det. Det er så urimeligt, siger han og fortsætter:

    – Der er tale om nogen, der ingenting har anet om, at de var efterlyste. De er selvfølgelig parat til at stille op.

    Efter at Ritzau har talt med Claus Oxfeldt, skriver han på Twitter, at Syd- og Sønderjyllands har kendt til identiteten på de to betjente siden 2015.

    Det er i forbindelse med en retssag mod Politikens pressefotograf Martin Lehmann, at politiet er blevet bedt om at finde frem til betjentene. På billederne ses betjente tage fat i flygtninge og forsøge at skille dem fra deres børn.

    Men det er på trods af, at man på de to fotos tydeligt ser betjentenes ansigter, ikke lykkedes at identificere dem, skriver Information lørdag.

    Efter artiklen blev bragt blev formanden for Østjyllands Politiforening, Heino Kegel, kontaktet af en af betjentene, der ikke har vist, at man gerne ville tale med dem.

    På spørgsmålet om, hvor det er gået galt henne, lyder svaret:

    – Det må du spørge ledelsen i Syd- og Sønderjylland om. Det tør jeg ikke sige. Jeg kan simpelthen ikke forstå det. Hvor svært kan det være?, spørger Claus Oxfeldt.

    I halvandet år har Lehmanns advokat, Hanne Rahbæk, ifølge Information forsøgt at få betjentene på de to billeder, der blev bragt i avisen, ført som vidner i retssagen.

    Men Syd- og Sønderjyllands Politi har afvist anmodningen med den begrundelse, at “yderligere bevisførelse er overflødig”, og at det “ikke er muligt at identificere nogle af de betjente, der fremgår af bilag 1-19”, skriver avisen.

    /ritzau/