Loyal To Familia åbner ny front: Vil indtage Sverige

Loyal To Familia har ifølge politiet gennem flere måneder været i gang med at indtage Aarhus. Nu er gruppen også ved at rykke til Sverige.

Det oplyser svensk politi. Samtidig bekræfter Loyal To Familia også planerne overfor Ekstra Bladet.

I en mail til Ekstra Bladet skriver lederen af Loyal to Familia, Shuaib Khan, at de er ved at etablere sig i Malmø og Helsingborg.

Han afviser dog, at Loyal To Familia er en kriminel bande.
– Nej, for vi er ingen kriminel bande. Vi er et broderskab, så vi åbner ikke afdelinger der for at dyrke kriminalitet, men for at dyrke vores broderskab, skriver han i mailen til Ekstra Bladet.

Malmø har gennem det seneste stykke tid været plaget af mange banderelaterede drab. Alene i 2016 blev 11 personer dræbt med skydevåben, og det har efterladt et magtvakuum i den svenske by.

– Lige nu er der et stort magtvakuum i Malmø, og det er kun naturligt for forskellige typer bander og grupperinger at prøve at tage magten.
– Det er forventeligt, at en bande som Loyal to Familia prøver at etablere sig i Malmø. Og det er den samme situation i Helsingborg, siger pressetalsmand fra politiet i Malmø, Nils Norling til Ekstra Bladet.

Loyal to Familia blev dannet i København i 2013. De er til stede i København, Nivå, Helsingør, Køge, Hillerød og Aarhus.

I weekenden holdt Loyal To Familia fest i Tårnby på Amager. Ifølge Ekstra Bladet var anledningen de svenske udvidelsesplaner.